Német Rali – szombat: Tanak tovább növelte előnyét, Neuville kiesett

A Német Rali délelőtti négy szakaszából kettőt megnyert Ott Tanak, és így már 23 másodperccel vezet Andreas Mikkelsen előtt. Sebastien Ogier a harmadik helyen áll, és egyre közelebb Mikkelsenhez, míg Thierry Neuville mára befejezte a versenyt, miután kitört autójában a bal hátsó kerék.


Ha tisztán aszfalton mennénk egészen élvezhető lenne, de így elég nehéz. De még mindig nagyon jól érezzük magunkat az autóban.” – foglalta össze a szombat délelőttöt Tanak, és természetesen a sárra célzott, mert az esőzések után a mély sár mindenkinek megnehezítette a dolgát, és a gumiválasztást is könnyű volt elrontani.
Andreas Mikkelsen a 10-es gyorson egy kicsit elgumizta magát, két kemény gumit jobbnak érzett volna, majd a 11-esen megforgott és lefulladt, ezzel veszített is jó 10 másodpercet. A délelőtti utolsó szakaszt megnyerte ugyan, de Tanak csak 2.7 másodperccel volt lassabb a Römerstrasse gyorsaságin.


Sebastien Ogier óvatosan megy, nála ez azt jelenti, hogy háromszor második lett és egyszer harmadik a gyorsaságikon. Neuville kiesése után nem akar kockáztatni, erős pontszerzéssel újra elhúzhat a bajnokságban.
Thierry Neuville a kilences gyorsaságin esett ki. „Egy balkanyart vágtunk le, és érzetünk egy pici ütést a hátsó tengelyen, de nem értjük mi történt pontosan.” – mondták Neuvillék, de a törött felfüggesztést már nem tudták megjavítani, így a szombati napjuk korán véget ért.


Elfyn Evans a negyedik, de már egy perc feletti hátránnyal, neki a navigátor kinyíló ajtaja okozott izgalmasabb pillanatokat. Hanninen még mindig a legjobb toyotás, és csak 8 tizedre van Evanstól, ez még nagy csata lesz.
Craig Breen a hatodik, neki is a gumikkal gyűlt meg a baja, míg a hetedik Latvala kézifék nélkül fejezte be a délelőttöt. Hayden Paddon defektet kapott, de ennek ellenére jó kedve van, mert ahogy javulnak a körülmények, úgy gyorsul ő is. Az utolsó két gyorsaságin ott volt a top3-ban.
Jan Kopecky már a kilencedik, Camillivel csatázik, mert Tidemand autójának jobb hátulját egy defekt után szétverte a gumi. Igaz, neki a harmadik hely is bőven elég a bajnoki címhez.