DTM: BMW mesterhármas Timo Glock idei első győzelmével

A pole pozícióból induló Timo Glock nyerte a DTM zandvoorti első futamát, mögötte a két csapattárs Marco Wittmann és Maxime Martin végzett. A bajnoki éllovasok pocsék versenyt futottak, egyedül René Rast szerzett pontot, és ezzel át is vette a bajnokságban a vezetést Mattias Ekströmtől.

Az esővel megzavart időmérő után már sejteni lehetett, hogy a BMW nem hagyja ki a lehetőséget, mert négy autóval a mezőny elején Zandvoortban nagy blama lett volna, ha nem nyernek. A rajtnál újabb lépést tettek a siker felé, Glock maradt az élen, Wittmann pedig a második helyre lépett. Az ezt követő körökben Farfus látványosan feltartotta Rastot és mögötte szinte a teljes mezőnyt, a kerékcserék pedig szokás szerint már az elején elkezdődtek.

A BMW tökéletesen időzítette a cseréket, Martin és Wittmann a hetedik, Glock a nyolcadik körben jött, és így megtartották az első három helyet. A kilencedik helyről rajtoló, de korán kereket cserélő Rockenfeller üldözte őket, majd miután elfogyott a DRS lehetősége átadta a helyét Greennek aki a 15 helyről tornászta fel magát az élmezőnybe. Green sem tudta áthámozni magát Martin-en, így a végé a két audis visszacserélte a helyét, és így értek célba.

Rast sokáig beragadt Farfus mögött, és amikor a csapat azt fontolgatta, hogy kihívja, Farfus akkor gyorsított, és ezzel becsapta az audisokat. Rast a verseny feléig kint maradt és ezzel rengeteget veszített, és végül kilencedikként ért célba. Még mindig jobban járt mint Ekström, aki a kerékcseréje után a hideg gumikon kicsúszott, majd újra megpördült, ezzel rengeteget veszített. A verseny végén újra kereket cserélt, végül defekttel fejezte be a boxban. A futam után önkritikusan csak nevetett a hibáján, ennyire amatőr hiba után nem is tehetett mást. Lucas Auer sem futott jó versenyt, ő is meglátogatta a kavicságyat, és nem szerzett pontot.

A DTM zandvoorti első futamának közvetítése (rajt 18:00-nál):

foto: DTM Media