Kínában és Japánban is három Lada indul a WTCC-ben

SOUSA Filipe (mac) Bmw 320 Tc2 / Liqui Moly Team Engstler Portrait during the 2014 FIA WTCC World Touring Car Championship, Guia International Circuit from November 14th to 16th 2014, Macau. Photo Florent Gooden / DPPI.

A makaói Filipe de Souza tér vissza a WTCC-be a következő két futamon az RC Motorsport harmadik Ladájával, így a portugál hétvége után a következő két helyszínen is három Ladát láthatunk majd. 

A 40 éves De Souza 2000-ben kezdett versenyezni, a WTCC-ben pedig 2011-ben mutatkozott be a makaói futamon, egy Chevrolet Lacettivel. Nem volt túlságosan sikeres, az első időmérőn még a 107%-ba sem fért bele, de mégis indulhatott a futamokon, ahol az elsőn két kör hátránnyal a 15. helyen értékelték. 2014-ig rendszeresen feltűnt a WTCC távol-keleti futamain, de TC1-es autóval még nem ment, utoljára Engstlerék BMW 320 TC-jével versenyzett, de a 13. helynél előbb még sosem végzett. Az elmúlt két évben a TCR ázsiai futamain indult, Seat Leonnal, majd Volkswagen Golffal, de ott sem volt sokkal sikeresebb. 

A versenyzői pályafutásom alatt mindig kerestem a kihívásokat és a magas szintű versenyeket. Ez a célom, és mindig is hittem abban, hogy az utam a WTCC-be vezet majd, és tagja leszek a WTCC családnak” – mondta a makaói pilóta, aki ráadásul egy ismeretlen pályán tapasztalhatja meg a TC1-es Lada erejét, hiszen október közepén a Ningbo International Speedpark-ban rendezik a következő fordulót. A makaói pilóta hosszabb távra tervezi a WTCC szereplést, ehhez a hátteret a Sniper Capital ingatlanbefektető cég adja majd. Abban biztosak lehetünk, hogy Michelisz Norbiéknak sok fejfájást nem fog okozni a visszatérő De Souza, viszont a Zengő Motorsport autóinak remek lehetőség lesz a tapasztalatszerzésre, hogy egyel több versenytársuk lesz.

Az RC Motorsport a későbbiekben jelenti be ki vezeti majd a harmadik autót Makaóban, de ha a jelenlegi képlet alapján ismét egy fizetős ázsiai versenyzőnek adják az autót, akkor egy kicsit aggódunk majd a makaóban menetrendszerűen bekövetkező piros zászlós, és biztonsági autós fázisok miatt…