Újabb DTM pilóta a Ralikrossz-világbajnokságon

A DTM Audi pilóta Nico Müller követi a csapatárs Mattias Eströmöt és csatlakozik a franciaországi Vb futamon az EKS csapathoz, ő vezeti majd a negyedik Audi S1 RX-et. Ezzel ő lesz az első svájci versenyző a Ralikrossz-világbajnokságon. Bár a hír szerint egyszeri alkalomról van szó, a race1.hu Barcelonában alaposan megfigyelte Nico Müllert, és úgy tűnt a svájcinak nagyon tetszett a ralikrossz, otthonosan mozgott Ekströmék sátrában.

A szeptemberben csúcspontjához érkező történet még 2016-ban kezdődött a DTM szezon előtti tesztjén, méghozzá mint oly sok más esetben itt is egy fogadással. “Mattias és én csapattársak vagyunk a DTM-ben, és persze sok dologról beszélgettünk, köztük a ralikrosszról is. Egy ideje már követem a szakágat, és nagyon tetszenek a versenyek, és az atmoszféra. A 2016-os DTM teszten fogadtunk, a tét az volt, hogy ha nyerek, mehetek egy kört az Audi S1 EKS RX quattro-val, ha veszítek, akkor pedig meg kell tisztítanom egy szett gumit. Veszítettem, úgyhogy idén elmentem Barcelonában, hogy teljesítsem a feladatot. Megtettem, és a versenyhétvége után lehetőséget kaptam, hogy menjek egy kört az autóval” – mondta Müller.

Müller szerepe azonban nem ért véget a barcelonai teszten, Loheacban az EKS csapat négy Audit indít, és a negyediket a 25 éves svájci kapja majd. “Őrület, hogy mit tudnak ezek az autók, és nagyon könnyű beléjük habarodni. Az első tesztkörök óta az az álmom, hogy egy teljes hétvégét versenyezhessek velük, és ez az álom most valóra válik Franciaországban. Nagy kihívás lesz, de egyben nagy lehetőség is. Élvezni akarom amennyire csak lehet, de nem csak szórakozni megyek a versenyre. Biztos vagyok benne, hogy jó eredményt érek majd el.” – tette hozzá Nico Müller.

A két csapattárs a Rallycross Vb futam előtt még a DTM-ben is versenyezni fog, augusztus 19-én és 20-án Zandvoortban rendezik a DTM hatodik versenyhétvégéjét. Itt Ekströmnek fontos feladata lesz, hiszen vezeti a bajnokságot. Után jöhet a ralikrossz, a franciaországi futamot szeptember első hétvégéjén rendezik.