Zobákpusztán nem ment jól Tim Gábornak

Idén három rali versenyen indult Tim Gábor, Timár Tamás navigátorral, egy Nissan Sunny GTi volánja mögött. Két versenyen abszolút értékelésben is nyertek, és mindhárom helyszínen elhozták a kategória győzelmet is.

Bizakodva várták az idei negyedik versenyüket, Zobákpuszta Rallye-t, ám ezúttal nem jött ki a lépés. Az öt különböző gyorsasági szakaszból álló versenyen Tim Gábor nem boldogult a túl kemény futóművel, képtelen volt a pályán tartani az autót. Ez az eredményben is meglátszott, hisz az összetett 9. helyen végeztek, a kategóriában pedig a negyedikek lettek.

Azonban így is fontos pontokat szereztek, a MARB összetett értékelésében 3. helyen állnak (83 eddigi indulóból) és a 2000 köbcentisek között a másodikok.

A háromszoros magyar és a 2016-os Skoda Octavia Cup bajnok pilóta azonban nem adja fel az idei tervét, azaz, hogy megnyerje az összetett és kategória értékelést is.

“Ez most nem sikerült. Már a pályafelíráson éreztük, ez nem a mi pályánk, és most a pályaversenyző karrierem sem segített most. Sokkal többet kellet improvizálni, és itt jelentős volt a pályaismereti előny, ami nekünk hiányzik. Nem baj, megyünk tovább, még sok verseny van. Próbáljuk a minimális anyagi hátterünket valahogy növelni, mert az most már égetően fontos. Nagyon köszönjük a sok biztatást, amit a szurkolóktól kaptunk, miattuk nem adjuk fel!” – nyilatkozta Tim a verseny után.