A Mercedes kiszáll a DTM-ből

Motorsports: DTM race Budapest, Saison 2017 - 3. Event Hungaroring, HU, # 22 Lucas Auer (AUT, HWA AG, Mercedes-AMG C63 DTM)

A Mercedes a 2018-as szezon végén hátat fordítanak a DTM-sorozatnak, s helyette a Forma–E-re helyezik a hangsúlyt, jelentette be hétfő reggel a gyár. Ez azt jelenti, hogy a 2018-as lesz a Mercedes utolsó szezonja a Német Túraautó Bajnokságban, és 2019-ben gyári csapatként debütálnak a Forma–E-ben. A Mercedes a DTM 2000-es megújulása óta folyamatosan a sorozat résztvevője volt, kiszállásával 2011 óta először marad mindössze két gyártó bajnokságban, az Audi és a BMW.

A németek stratégiai érvekkel indokolták döntésüket, az autógyártás és eladás szempontjából a Forma–E-ben látnak nagyobb jövőt. „A DTM-ben eltöltött éveink mindig is fontos fejezetét fogják képezni a Mercedes történetének” – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója. „Szeretnék minden csapattagnak köszönetet mondani, akik hozzásegítették a Mercedes-Benzt ahhoz, hogy a legsikeresebb DTM-gyártó legyen ezen időszakban! Bár a távozás valamennyiünk számára nehéz, az idei és a következő szezonban mindent elkövetünk, hogy a lehető legtöbb címet szerezzük még meg a DTM-ben. Tartozunk ennyivel a szurkolóinknak és magunknak is.”

A Mercedes a DTM 1988-as megalapítása óta összesen 26 szezont teljesített a kategóriában, ez idő alatt 10-szer lettek bajnokok az egyéni, és 13-szor a csapatbajnokságban, hatszor a gyártóknál. Összesen 183 futamgyőzelmet, 128 pole pozíciót és 540 dobogós helyezést ünnepeltek. Jelenleg hat versenyzővel (Gary Paffett, Paul di Resta, Lucas Auer, Edoardo Mortara, Maro Engel és Robert Wickens) képviseltetik magukat a bajnokságban, autóikat a HWA partnercég fejleszti.