Kubica nálunk vezet először 2017-es Forma-1-es autót

Már jó ideje folyt a találgatás arról, hogy a Magyar Nagydíjat követő kétnapos hungaroringi teszten Robert Kubica vezetheti e a Renault 2017-es autóját, és a Renault most hivatalosan bejelentette, hogy a lengyel lesz az egyik tesztpilóta. Kubica augusztus 2-án vezeti majd az RS17-et.

A 32 éves versenyző az elmúlt hónapokban két tesztnapot is teljesített egy 2012-es Renault-val, és ezek után azt hangoztatta, hogy semmi akadályát nem látja annak, hogy a több éves kihagyás újra a Forma–1-ben versenyezzen. Arról is elkezdődött a párbeszéd, hogy Kubica 2018-ban akár a csapat egyik állandó pilótája is lehet. Ennek első lépcsőfoka lehet a Magyar Nagydíj utáni sikeres teszt, ahol a mérce a csapat Forma-2-ben versenyző tesztpilótája Nicolas Latifi lesz, aki szintén vezeti majd az autót a Hungaroringen.

Az első két tesztnapon Robert és mi is jelentős mennyiségű információhoz jutottunk. A Hungaroringen következő alkalommal az RS 17-es volánjánál további pontos, részletes adatokat gyűjthetünk releváns körülmények között. A teszt után körültekintően kiértékeljük az információkat, hogy meghatározzuk, a körülmények lehetővé teszik-e, hogy Robert visszatérjen a versenyekre az elkövetkező években – mondta a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul.

Ha valaki megnézné Robert Kubica első köreit az idei autóval, az a Magyar Nagydíjra szóló hétvégi vagy vasárnapi jeggyel ingyen megteheti. Aki nem lesz ott a Magyar Nagydíjon az pedig egy 4990 forintos jeggyel mehet be a teszt egy-egy napjára.