Megvan Vettel defektjének oka (?)

Rég látott drámát élt át a Ferrari a Brit Nagydíjon, miután az utolsó körökben mindkét autójuk defektet kapott, így rengeteg pontot veszítettek az olaszok. A gumiszállító a futam után csak annyit, közölt, hogy Sebastian Vettel és Kimi Raikkonen abroncsai eltérő okból mentek tönkre, de további vizsgálatok szükségesek. A vizsgálat részeredményeit most közölte a Pirelli, Seabastian Vettel defektjének okát megtalálták, írják a gumiszállító közleményében.

A Pirelli lassú defektet diagnosztizált, melynek kiváltó okát már nem tudták megnevezni, és úgy tűnik, nem is fogják, hiszen a 32 körön át használt lágy abroncson semmilyen egyéb rendellenességre utaló jelet nem találtak, tehát elképzelhető, hogy egy, a pályán lévő törmelék okozta a károsodást. Köszönjük, ez körülbelül olyan magyarázat, mint amikor egy baleset után azt olvassuk, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett. 

Kimi Raikkonen abroncsaival kapcsolatban még néhány napig folynak a vizsgálatok, mivel az ő autóján annyira megrongálódtak a lágy gumik, hogy kevés támpontot találtak az olaszok a defekt pontos okának megállapításához.

foto: Ferrari Media