Hétvégi szavazás – Vettel, Hamilton vagy újra Bottas?

Az elmúlt héten azt kérdeztük tőletek, hogy szerintetek a két kakaskodó F1-es világbajnokból ki végez előrébb. A többség Vettelre tippelt, és Hamilton büntetésének (is) köszönhetően nekik lett igazuk.

Ezen a héten azt kérdezzük, ki nyeri a futamot a bajnoki táblázatot vezető hármas közül? Igen, Bottast is bevettük a játékba, mert a finn ausztriai győzelmével ott lopakodik Vettel és Hamilton mögött a világbajnoki pontversenyben. Nézzük részletesebben a három pilótát.

Sebastian Vettel

A német vezeti a bajnokságot, a Ferrari továbbra is nagyon jó, és egyelőre Kimi Raikkonen sem nehezíti meg a dolgát csapaton belül. A Ferrari mellett szól, hogy a Brit Nagydíjon ők a legsikeresebbek az eddigi 16 diadalukkal, bár a múltra nem sokat lehet építeni, és ez fokozottan igaz az első F1-es futamgyőzelemre, amit Jose Froilán Gonzales itt ért el 1951-ben. Vettel feje felül ugyan elhárult a büntetőpontok jelentette veszély, de az indulatait meg kell tanulnia kontrollálni a pályán. Azt mindenesetre már tudja, milyen érzés megnyerni a Brit Nagydíjat, 2009-ben a Red Bullal már megtette ezt.

Lewis Hamilton

Hazai pálya, sorozatban három győzelem az elmúlt három évben. Eddig jól hangzik, viszont a hétvégén szembe kell néznie szurkolóival, akiket cserben hagyott a szerda esti londoni parádén, ahol ő volt az egyetlen pilóta, aki nem jelent meg személyesen. Kicsit pihennem kell, mondta a brit világbajnok, aki így pihengetett kedden:

Valtteri Bottas

Két futamgyőzelemmel és négy dobogós helyezésével a csendes finn megközelítette a két riválist, és spielbergi győzelme után már csak 15 pontra van Hamiltontól. Az elmúlt négy futamon 20 ponttal gyűjtött többet a csapattársnál, és hattal többet Vettelnél. Legjobb eredménye a Brit Nagydíjon a 2014-es második hely a Williamsszel, lehet, hogy idén eggyel feljebb tud lépni?

foto: FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA, Mercedes AMG F1 Media, Wolfgang Wilhelm, Steve Etherington