Az égiek is így akarták – újra egy Ranga a dobogó tetején

Pénteken lett volna 60 éves Ranga László, vasárnap pedig megszerezte első bajnoki győzelmét Ranga Péter.  A nyolcadik helyen pedig ifj. Ranga László végzett a Veszprém Ralin. Csodálatos születésnapi ajándék a fiúktól az apának, aki egészen biztosan elégedetten figyelte fentről gyermekeit.


A totális Skoda sikert a nyolc év után visszatérő Benik Balázs második helye, valamint Vincze Ferenc harmadik pozíciója jelentette, sőt a negyedik helyen is egy Skoda végzett Herczig Norberttel, aki első napi defektje után hatalmasat autózott vasárnap.

A szombati időjárási káosz és a defektek után már látszott, hogy  Ranga – Benik csata várható a vasárnapi hat gyorsaságin. Végül öt szakaszra maradt a döntés, mert a kislődi gyorson árokba esett egy előfutó, így etapként teljesítették a szakaszt. A 16 kilométeres hegyesdi gyorson már látszott, hogy a sár után vasárnap a por lesz az ellenfél, a versenyzők alig láttak a hatalmas porban. Herczig elkezdte a felzárkózást és több mint 8 másodperc előnnyel nyert, Ranga Péter ötödik lett, de Benikék csak kilencedik helyen végeztek. Vígántpetenden nem alakultak ki nagy különbségek, így az első kör végén Ranga 4.4 másodperces előnnyel érkezett.

A második körre is maradt ez a forgatókönyv, Rangáék apránként növelték az előnyüket, Herczig pedig nagy lépésekkel ugrott előre. A végére a Ranga Péter – Szőke Tamás kettős 7.4 másodperces előnnyel nyert a Benik Balázs – Rácz Bence duó előtt. A harmadik Vincze Ferenc hátránya 47.9 másodperc volt, így a 30 másodperces büntetés nélkül sem végeztek volna előrébb. Herczig Norbert sokat ledolgozott az első napi defekt miatt begyűjtött hátrányából, de 12 másodperc még hiányzott a dobogóhoz.

Kazár Miklós lett a legjobb Fordos pilóta, a hatodik Hadik András pedig a Power Stage győzelemnek örülhetett. Az utolsó gyorsaságin Hadik mögött Herczig és Ranga végzett. 

A Veszprém Rali végeredménye:
1. Ranga Péter/Szõke Tamás – Skoda Fabia R5 1:02:15.9
2. Benik Balázs/Rácz Bence – Skoda Fabia R5 +7.4
3. Vincze Ferenc/Bazsó Attila – Skoda Fabia R5 +47.9
4. Herczig Norbert/Bacigál Igor – Skoda Fabia R5 +1:00.6
5. Kazár Miklós/Ferenc Ramón – Ford Fiesta R5 +1:07.0
6. Hadik András/Kertész Krisztián – Ford Fiesta R5 +1:08.0
7. Balogh János/Holczer Dániel – Mitsubishi Lancer Evo IX +1:22.8
8. ifj. Ranga László/Tóth Imre – Skoda Fabia R5 +2:28.1
9. ifj. Kiss László/Kissné Varga Zsuzsanna – Ford Fiesta R5 +2:30.7
10. Vizelli Károly/Nagy Péter – Skoda Fabia R5 +3:10.8 

foto: STom, Ranga Péter facebook/MGR Images