Kiss Norbi második lett az első futamon a Nürburgringen!

Kiss Norbert második lett a Kamion Eb nürburgringi hétvégéjének első futamán. Az esős versenyen Adam Lacko nyert, a poleból induló Jochen Hahn lett a harmadik.

Az eső miatt két felvezetőkörrel kezdődött a verseny, majd amikor távozott a felvezető kamion, akkor is sárga zászló alatt kezdték meg a versenyt a kamionok, a szervezők nem akartak kockáztatni egy tömegbalesetet. A zöld zászlónál Hahn maradt az élen, de Kiss Norbi tapadt rá. A kérdés az volt, hogy az Albacetet hamar megelőző Laczko hozza e a szokott parádés esős formáját.

Norbi a kanyarokban Hahn lökhárítóján autózott, Lacko pedig megérkezett harmadiknak. Hatalmasat csatáztak, látszott, hogy Norbi gyorsabb mint Hahn, de Lackoval a nyakán nehéz volt előzni. A célegyenesben volt amikor egymás mellett érkeztek az első kanyarba, fantasztikus csatát mutattak be. Albacete is utolérte a triót, és utána már ő szórakoztatta a Buggyra cseh pilótáját, így Norbi lélegzetvételhez jutott. Azonnal ki is használta, és a nyolcadik kör elején a belső íven mesteri manőverrel ment el Hahn mellett. 

Egy körrel később Lacko is megelőzte Hahn Ivecoját, és pillanatok alatt felzárkózott Norbira. A 10. kör elején a célegyenesben kihasználta motorjának erejét, és elhúzott a Tankpool24 Mercedese mellett. Ettől kezdve az élen nem változott a sorrend, csatákat a hátsó régiókban láthattunk. Norbi csapattársa vívott körökön át Körberrel, de végül a rutin győzött, Körber pedig megszerezte a nyolcadik helyet.