Hamilton nyerte az időmérőt Kanadában – a polenál is szebb ajándékot kapott érte

Lewis Hamilton 65. pole-ját szerezte Kanadában, és ezzel utolérte Ayrton Sennát az örökranglistában. Mögötte Sebastian Vettel lett a második, majd Valtteri Bottas és Kimi Raikkonen fejezte be a Mercedes-Ferrari sormintát.

Pedig nagyon magabiztosan indította a Kanadai Nagydíj időmérő edzését a Ferrari, hiszen egyedüliként a mezőnyben csak mentek szuperlágy gumikkal a Q1-ben. Nem is voltak komoly veszélyben, még akkor sem , amikor Pascal Wehrlein úgy döntött ideje befejezni a Q1-et, és az egyes kanyarral szemközti gumifalba küldte a Saubert. Így a kieső zónában állók már nem tudtak javítani, és Wehrlein mellett Vandoorne, Magnussen, Ericsson és a hazai pályán először versenyző Stroll is bejezte a szombati programot.


A második szakaszt az elsőhöz hasonlóan a Mercedesek nyerték, no nem mintha számítana… A kiesők közt viszont ott volt Alonso, aki nem tudta megismételni azt a bravúrt, hogy a legjobb tízbe jusson, igaz a 12. helyet is széles vigyorral fogadta. A spanyollal távozott Danyiil Kvjat, Carlos Sainz, Romain Grosjean és Jolyon Palmer is.

A Q3-ban Lewis Hamilton először ezen a pályán 1:11-es körrel nyitott, és úgy tűnt a Ferrarinak erre nem lesz válasza. De volt! Vettel annak ellenére, hogy középső szektorban hibázott 4 ezredre megközelítette Hamiltont. A brit erre máris kigurult a bokszból, egyetlen bemelegítő körrel pontot tett arra a kérdésre, hogy vannak e gumimelegítési problémái a Mercedesnek, majd 336 ezredre növelte az előnyét, úgy, hogy egy minimális hiba is volt a körében. Ezzel vége is volt…. Vettel maradt a második helyen, Bottas és Räikkönen követte őket.


Lewis Hamilton ezzel a pole-lal utolérte hősét, Ayrton Sennát az első rajtkockák száma tekintetében. Mindkettőjüknek 65-65 pole-ja van, és ezt a pillanatot a lehető legszebben ünnepelték meg azzal, hogy a pálya szélén a közönség előtt készített interjúk után Hamiltont meglepték egy eredeti, Ayrton Senna által is használt bukósisakkal.