Hugo Valente abbahagyja a versenyzést

A korábban a WTCC-ből is ismert Hugo Valente meglepő bejelentést tett, azonnali hatállyal abbahagyja a professzionális autóversenyzést. Valente a TCR sorozatban versenyzett, de nem sok sikerrel, jelenleg 10. a bajnokságban, 46 pontja van, de ennek nagy részét Bahreinben szerezte, ahol kétszer is dobogóra állt. A Lukoil-Craft Bamboo Racingnél a franciát Daniel Lloyd váltja, a brit már a salzburgringi futamon autóba ül.

“Csalódottak vagyunk, hogy elveszítjük Hugót a bajnokság ebben a szakaszában, ő az egyik legtehetségesebb versenyző, akivel dolgoztam. Próbáltam meggyőzni őt, hogy legalább a szezon végéig maradjon, de már eldöntötte, és azt hiszem, ha valaki elveszíti a motivációját, akkor nagyon nehéz ezen a szinten jól teljesíteni. Örülök, hogy Daniel Lloyd éppen szabad volt, és biztos vagyok benne, hogy versenyeket tud nyerni, és segít a csapatnak, hogy elérjük a kitűzött céljainkat.” – mondta a csapat vezetője Richard Coleman. 

Daniel Lloyd 2015-ben a Bambooval versenyzett a GT Asia Series második félévében, Darryl O’Young társaként futamot is nyert, és végül kilencedik volt az év végi értékelésben. “Egy ideje már szerettem volna versenyezni a TCR International-ban. Van már tapasztalatom a csapattal, és elsőkerékhajtású túraautókkal is, bár a TCR egy kicsit más lesz.” – mondta a brit versenyző.

A toruringcartimesnak Hugo Valente azt is elárulta, hogy mi volt az oka annak, hogy befejezi a pályafutását: “A családommal szeretnék törődni. A kislányom kilenc hónapos, és csak az tesz boldoggá, ha vele lehetek. Olyan életet szeretnék neki nyújtani, mint amit én kaptam a szüleimtől, és tudom, hogy autóversenyzőként ez szinte lehetetlen lenne. Nehéz döntés volt, nem is hoztam meg könnyen, de kész vagyok lapozni egyet, és valami újba kezdeni. Meggyőződésem, hogy hosszú távon ez a helyes döntés, még akkor is, ha most úgy érzem, hogy valamit befejezetlenül hagytam.”

foto: TCR Media