Kanadában ezekkel a gumikkal indulnak a Forma-1-ben

2016-ban Kanadában zseniális gumistratégiával verte meg a Mercedes a Ferrarit, így az idei gumiválasztás különösen érdekes lehet. Akkor a versenyen a két lágy szettet adta meg a Pirelli kötelezően használandó keverékként, így amikor az első virtuális biztonsági autós fázis alatt a Ferrarik szuperlágy gumikat kaptak, a Mercedesnél már biztosan tudták, hogy a vörösöknek lesz még egy boxkiállásuk. Így is lett, így Hamilton simán megnyerte a futamot, Rosberg pedig a defektje után is lágy gumikat kapott, ez is mutatta, hogy a Mercedes Kanadában jól kezelte a sárga oldalfalú abroncsokat.

2017 azonban új év, új autó, új gumikiosztás. Azt már márciusban tudtuk, hogy ezúttal a lágy és a szuperlágy közül kell valamelyiket használni a versenyen. Ma a Pirelli a csapatok által választott gumikat is közzétette.

A Mercedes rögtön változtatott az egy évvel ezelőtti taktikán, a tavalyi 3 helyett Hamilton már csak egy szett lágyat kért Montreálba, a szuperlágyból pedig maradt nyolc garnitúra. Bottasnál egyel több lágy szett lesz, és a szuperlágyból csak három készletet hoznak.

A Ferrarinál egyel több az ultralágy szettek száma, a Red Bull pedig a szuperlágyban hisz, rajtuk kívül csak Grosjean és Stroll kért öt garnitúrát a piros gumikból.

A McLaren érdekesen választott, Vandoorne-nál csak egy készlet szuperlágy lesz a garázsban, mellé két lágy garnitúra, és a háromból egynek mindenképpen fel kell kerülnie a versenyen az MCL32-re.

foto: Sutton Images, Sam Bloxham/LAT Images