Új körrekord a Nürburgringen a Volvótól, Norbi a második

Nick Catsburg volt a leggyorsabb a WTCC második szabadedzésén a Nürburgringen, méghozzá egy új körrekorddal. Michelisz Norbert lett a második, Rob Huff pedig a harmadik helyen zárt. Nagy Dani megelőzte a fejlettebb autóval induló csapattársát Aurelien Panist, és 14. lett.

Egy Volvo gyors körrel, és a boxban maradó Hondákkal kezdődött a második szabadedzés a Nürburgringen. Catsburg 8:42.109 idejével az élre állt, majd nem sokkal ezután az ETCC-s Kralev a korlátnak ütközött a negyedik szektorban, így a további javítás már lehetetlen volt, hiszen a mentés miatt ott lassítani kellett. 

Yann Ehrlacer is autóba ült, de vibrációra panaszkodott, ezért a Ladát újra át kellett vizsgálni az előző napi ütközés után. Aggasztó volt viszont, hogy az első félóra elteltével nem láttuk a Nordschleife szakaszon Michelisz Norbit.

Miután megszűnt a sárga zászlós szakasz, Björk állt az élre, 7 tizeddel volt gyorsabb Catsburgnál, és szerencsére Norbi is megjelent a pályán. Huff azonnal megmutatta, hogy ő is itt van ám, adott két másodpercet a Volvóknak, úgy, hogy a hétvége első 8:40-en belüli idejét futotta. Norbi az első körén eloszlatott minden kétséget afelől, hogy benne maradt e a lábában a tegnapi ijesztő defekt, és Huff mögé iratkozott fel a tabellára.

Aztán még egy kört futott Norbi, és a leintés után 8:37-es idővel az élre állt, de csak pár másodpercre, mert jött Catsburg, aki 8:34.813-as új körrekorddal mutatta meg, hogy még mindig fontos a Nürburgringen a jó motorerő.

foto: Castrol Honda Media