Michelisz Norbi a poleban a Nürburgringen!

Michelisz Norbert nyerte az időmérőt a Nürburgringen, ezzel pályafutása során negyedszer állhat a fő versenyen az első rajtkockába. A második Nick Catsburg lett a Volvoval, a harmadik Robert Huff a Citroennel.

Az időmérőt a szalagkorlát javítása miatt a tervezettnél később kezdték, mivel egy Audi TT kupás versenyautó keményen eltalálta a korlátot, szerencsére a pilóta saját lábán szállt ki az alaposan összetört kocsiból. A késés nem zavarta a mezőnyt, sőt az sem, hogy a reggeli szabadedzésnél jóval melegebb volt, így romlottak a köridők. Catsburg pályacsúcsa nem forgott veszélyben.  

Michelisz Norbi elsőre nem futott kiemelkedő időt, hatodik volt, miközben Huff egy 8:42-es idővel az élre ugrott. Norbi a sor elején ment, szélárnyéka sem volt a hosszú egyenesben, így a hatodik idő nem volt rossz elsőre. Bennani és Girolami is hibázott, az argentin egy kicsit lebontotta a splitert a Volvón, a marokkói pedig épphogy megúszta a korlátnak csapódást. 

A harmadik körre Catsburg módosíttatott a beállításokon, de nem lett gyorsabb a Volvo, ráadásul egy lassú defektre is panaszkodott, így nem tudott már javítani. Monteiro Hondáján a lengéscsillapító hibásodott meg, ezért ő is kiesett a polért folyó versenyből. Michelisz Norbi pedig végre megfelelő szélárnyékot kapott, és egy nagyon koncentrált 25,7 kilométer után, 8:38.072-nél állt meg az óra, ami a pole pozíciót jelentette. 2012 Szlovákia, majd 2013 Suzuka és 2015 Motegi után Norbi újra megnyerte az időmérőt, méghozzá a legendás Nordschleifén!

A végére még Girolami maradt a pályán, de az utolsó szakaszon elvette a gázt, és megelégedett a nyitó futam első rajtkockáját érő 10. hellyel. A harmadik Rob Huff lett a legjobb Citroenes, neki az utolsó gyors köre előtt újra kellett indítani az autó elektronikai rendszerét. Tiago Monteiro maradt a negyedik, Björk az ötödik helyen pedig már 3 másodperces hátrányban volt Norbi mögött. Chilton és Bennani közé Coronel ékelődött be, így a holland megmutatta Guerrierinek, hogy a tapasztalat mennyit ér a Nürburgringen. Michigami csak a 11. lett, 7.7 másodpercnyire Michelisz Norbitól, hát ők tudják ott a Jasnál, hogy mi a tervük a japánnal…

A Zengős ifjoncok a mezőny végére kvalifikálták magukat, Panis 8:51-es, Nagy Dani 8:54-es kört futott.

A bajnokságban Norbi egy helyet előrelépett az időmérős elsőségért kapott öt ponttal, így most 67 pontjával ötödik a bajnokságban, ami számára most újrakezdődik, mondta az autójából kiszállva az első interjúban.

 

foto: STom, Fiawtcc Media, Honda Media