WTCC – Michelisz Norbi második a teszten

Megkezdődött a körözés a Nürburgringen, csütörtökön 11:30-tól egy órán keresztül a WTCC mezőny vehette birtokba a Nordschleifét. Robert Huff volt a leggyorsabb, a brit öt mért kört tett meg a Citroennel, és a negyedik körében futott 8:41.255-ös idő elég volt ahhoz, hogy a leggyorsabbként zárja a tesztet.

Michelisz Norbert 661 ezredmásodperccel maradt el Hufftól, így második lett, de Norbi egy mért körrel kevesebbet ment mint Huff. 

“Bedugult a fülem, a hasam émelygett, olyan erők hatottak ránk, hogy az hihetetlen. Libabőrös lettem, nagyon élveztem. Az autó beállítása jó, amíg én nem tudom elvállalni a kanyarokat, addig nem is változtatunk ezen, de hamarosan annak is eljön az ideje.” – mondta a teszt után nagyon izgatottan Nagy Dani, aki nem fejezte be mért körrel a gyakorlást. A csapattárs Panis idejét sem érdemes értékelni, egészen biztos, hogy nem lassabb 39 másodperccel Huffnál.

Harmadik lett Nick Catsburg a Volvóval, 2 tizeddel volt lassabb Norbinál, míg a hatodik Tiago Monteiro hátránya 2.8 másodperc volt. Ne feledjük ez csak teszt volt, ebből, de még a 18:50-kor kezdődő első szabadedzésből sem szabad sok következtetést levonni. De azért jó Norbi nevét olvasni a második helyen…