Rémisztő szabadedzés a Nürburgringen

Michelisz Norbert megnyerte a WTCC első szabadedzését a Nürburgringen, de az utolsó gyors körén, 5 perccel a leintés előtt, defektet kapott jóval 200 feletti tempónál, és csak egy hajszálon múlt, hogy megúszott egy komoly balesetet. A Nordschleife szakasz végén, a Döttinger Höhe után a Tiergarten kanyarkombinációban történt az eset. Mire Norbi autója megállt, már a GP pálya célegyenesében volt.

Ráadásul Norbi defektjének pillanatában a másik gyári Honda is megbénult a pályán, Monteiro autója egyszer csak leállt, majd némi bűvészkedés után újraindult.

Yann Ehrlacher nem úszta meg ilyen olcsón, ő negyven perccel a szabadedzés vége előtt, valószínűleg a kormányszervó meghibásodása miatt a korlátnak csapódott. Komoly ütközés volt, a fiatal francia bicegve szállt a mentőautóba.

Michelisz Norbinak a fékekkel is akadt némi gondja, legalábbis  az első gyors kör után a szerelők mindkét oldalon a fékeket vizslatták.

Érdekes momentum volt, amikor Girolami Michogamit érte utol a két kilométeres egyenesben, de a szélárnyékkal sem volt akkora a tempókülönbség, hogy előzni tudjon. már ha valóban akart, és nem csak altatott. A kalandos szabadedzés utolsó eseménye Huff lelassulása volt, az okot nem láttuk, valószínűleg elhagyta a pályát a brit, de utána felháborodottan nyilatkozott, hogy egy világbajnoki sorozatban nem szabadna, hogy sorozatos gumiproblémák adódjanak. A tavalyi balesetek után pedig idén elfogadhatatlan, hogy újra emiatt kell aggódni. Igaza van…

A Zengő Motorsport versenyző a pályát tanulták, és a rutinszerzésre koncentráltak, Nagy Dani a 14., Panis a 13. lett.