Újabb WRC2 pilóta lép feljebb – Suninen is WRC-re vált

Lassan nem maradnak versenyzők a WRC2-ben. Kedden Mikkelsen citroenes kalandját hozták nyilvánosságra, ma pedig az általában jól értesült francia Lemagsportauto arról írt, hogy Teemu Suninen az M-Sporttól kapott lehetőséget, hogy egy Fiesta WRC-vel induljon a Lengyel Ralin és a Finn Ralin. 

A fiatal finn jelenleg a második a WRC2-es bajnokságban, és eddig három különböző talajú versenyen ért el második helyet. Svédországban havon, Korzikán aszfalton, Portugáliában pedig murván ment jól a 23 éves Suninen. Ez úgy tűnik elég volt Malcolm Wilsonnak ahhoz, hogy lehetőséget adjon Suninennek, bár az is igaz, hogy annak a veszélye is fenyeget, hogy a tehetségre más is lecsap, gondoljunk csak Suninen novemberi Toyota WRC tesztjére.

Teemu Suninen gokarttal kezdett, majd egy Super1600-as ralikrosszos év után 2013-ban kezdett ralizni. Egy évvel később a Finn Ralin megnyerte a WRC3 kategóriát és ez elég volt ahhoz, hogy a Toyota felvegye a junior pilóta programjába.
2015-ben továbbra is Toyota támogatással az Oreca csapattal versenyzett, előbb egy R3-as DS3-mal, majd egy Fiesta R5-tel, valamint privátként egy Fabia R5-tel is ment két versenyt. A WRC3-ban Szardínián, a WRC2-ben Walesben nyert egy-egy versenyt.

Tavaly teljes szezont futott a WRC2-ben egy Orecás Fabia R5-tel, három versenyen nyert is, de a bajnokságot elveszítette, épp attól az Essapekka Lappitól kapott ki 10 ponttal, aki a hétvégén Portugáliában egy Yarissal mutatkozott be a WRC-ben.

Tehát, Lappi és Mikkelsen után Suninen is feljebb lép. Nem késég, a jövő a fiataloké, de ki marad a WRC2-ben? 

foto: Teemu Suninen twitter