Andreas Mikkelsen a Citroennél!

Győzelmek reményében tért vissza a Rali Vb-re a Citroen, de eddig csak  Mexikóban sikerült a dobogó tetejére állni a franciáknak. Erősítésre van szükség, és erre a WRC ülés nélkül maradt Andreas Mikkelsen tűnt a legalkalmasabbnak, még akkor is, ha a hétvégén Portugáliában a biztos vezetés birtokában, az utolsó gyorsaságin hibázott a norvég. A csapat egy tesztet is szervez az újoncnak, aki Stéphane Lefebvre helyett indul a Szardínia Ralin. A mellőzött francia is ott lesz a szigeten, de csak a terepszemle lesz a feladata, igaz Lengyelországban már visszaülhet az autóba. 


“Hat verseny után egy kicsit elmaradtunk a kitűzött céljainktól. Eközben Andreas Mikkelsen továbbra is WRC ülést keresett, úgyhogy megállapodtunk, hogy Szardínián ő vezeti az egyik autónkat. Nagyon örülünk ennek az egyezségnek, mert Andreasnak sok tapasztalata van Szardínián, mi pedig tavaly nem mentünk ezen a versenyen. Mivel nincs lehetősége az alapos felkészülésre, Andreasnak nem lesz konkrét célja a versenyen, konstans tempót várunk tőle, és arra vagyunk kíváncsiak, hogy érzi magát a kocsiban. Köszönjük az FIA-nak és a Skoda Motorsportnak, hogy beleegyezett a pilótacserébe, és Stéphane Lefebvre-nek is, hogy átadta az autóját. Ez nem egy szankció a részünkről, és nem akarjuk megkérdőjelezni a fiatal versenyzők iránti elkötelezettségünket, pusztán azért döntöttünk így, hogy a Citroen esélyeit növeljük.” – mondta a csapatvezető Yves Matton.

Nyílt titok volt, hogy a tavalyi szezon vége óta keresem a lehetőséget, hogy a csúcskategóriában maradhassak.” – mondta Mikkelsen. “Nagyon örülök, hogy a Citroennel versenyezhetek Szardínián. Nagyon komoly eredményeik vannak a WRC-ben, és lenyűgöz, hogy egy ilyen csapattal dolgozhatok. A szezon első murvás versenyén nyert a Citroen, és ezzel megmutatta a potenciálját, és azóta folyamatosan fejlődnek. Alig várom már, hogy elkezdődjön a közös munka, és tesztelhessek. Nem lesz sok időm a felkészülésre, de a legfontosabb, hogy újra a legerősebb kategóriában vagyok, egy erős csapattal. Köszönöm mindenkinek, aki dolgozott azon, hogy ez a lehetőség létrejöjjön.

A Szardínia Ralit június 8 és 11 között rendezik, Mikkelsen mellett Craig Breen és Kris Meeke versenyez majd a C3-assal.