Kettős M1RA siker Monzában!

Roberto Colciago lett az első versenyző a TCR International sorozatban aki két győzelmet aratott ebben a szezonban. A M1RA olasz pilótája – aki csak néhány kilométernyire lakik a pályától – már a rajtnál az élre állt, és végig vezetve megnyerte a versenyt. Tassi Attila a rajt után követte Colciagót, egy darabig üldözte is a csapattársat, de a kilencedik körben a Lesmo2-ben szélesen fordult, és Pepe Oriola elvette tőle a második helyet.Tassi azonban nem adta fel, az utolsó körben támadott, az első sikánban egy picit koccantak, majd a következőben visszavette Oriolától a második helyet, így kettős győzelmet aratott a csapat.

Ficza Feri újra a Zele Racing Seatjával indult, nagyszerűen versenyzett, de a negyedik körben egy csata közben nem maradt neki hely, így az első sikánt le kellett vágnia. Az ötödik helyen ért célba, de a verseny után a pályaelhagyás miatt megbüntették, mert a bírák szerint a sikán levágásával előnyt szerzett. A 10 másodperces büntetéssel Ficza Feri végül 10. lett.

 

“Reggel még azt sem tudtam, hogy képes leszek-e versenyezni, annyira fájt a hátam, de szerencsére mihelyt beültem az autóba, a fájdalom elmúlt. Nem tudtam elszakadni a többiektől, mert Monzában a szélárnyék nagyon fontos, így csak arra koncentráltam, hogy ne hibázzak. Attila az elejétől fogva nyomás alatt tartott, jó hír a csapatnak, hogy mindkettőnknek megvolt a sebessége. Spában a pluszsúly miatt úgy tűnt, mintha mentőautóval versenyeznék, úgyhogy most nagyon boldog vagyok a hazai győzelem miatt!” – mondta a verseny után Roberto Colciago.

Tassi Attila is értékelt: “Nagyszerű az eredmény a csapat számára és nekem személy szerint is. A rajt úgy sikerült, ahogy elképzeltem, sikerült felzárkóznom Robertóra. Kicsit kevésbé voltam agresszív, hogy a többiek ne érjenek fel ránk. Két körrel a vége előtt elkövettem egy hibát, ami miatt Pepe meg tudott előzni, de aztán megsérült az autója hátsó karosszériája, így az egyenesben vissza tudtam előzni, majd megvédeni a pozíciómat. Roberto már harminc éve versenyez Monzában, csaknem kétszer annyi ideje, ahány éves vagyok, úgyhogy ő minden apró trükköt tud a pályáról, ami nagyon hasznos nekem.

A teljes futam közvetítése (rajt 8:40-nél):