A hétvége eredményei 2017.05.05-05.07.

Ahogy szoktuk, csütörtökön összefoglaltuk mi várható a hétvégén, megmutattuk a részletes közvetítési időpontokat, hétfőn pedig megírjuk az eredményeket, dióhéjban. Íme, az elmúlt hétvége termése.

DTM

Új autók, új gumik, új csapatfelállás, új sportszabályok, új főnök. Majdnem minden megváltozott a Német Túraautó Bajnokságban, és ha valakinek kétsége lett volna a szabálymódosítások eredményét illetően, csattanós választ kapott. Parádés futamokat hozott a hockenheimi szezonnyitó. A szombati versenyen Lucas Auer nyert Timo Glock és Mike Rockenfeller előtt, vasárnap pedig Jamie Green állt a dobogó legfelső fokára, Gary Pafett és Marco Wittmann követte őt. Mindkét napon mindhárom márka ott volt a dobogón, futamot nyert a Mercedes és az Audi, de a BMW sem panaszkodhat. Ha így folytatják remek szezon lesz a 2017-es. A két versenynapról itt, és itt írtunk részletesen.

TCR

Spa-Francorchampsban folytatták a küzdelmet az egyre népszerűbb sorozatban, ahol újra szurkolhattunk a magyaroknak, a M1RA Tassi Attilával és Roberto Colcigaoval, a Zengő Motorsport pedig Ficza Ferenccel  indult, és Fecó végre nem a Zele féle Seattal, hanem a csapat saját autójával versenyezhetett. Sajnos a várt siker elmaradt, pont nélkül tért haza, de ez először a technika ördögének, másodszor a grúzok ördögének számlájára volt írható. Cserébe legalább M1RA sikernek örülhettünk, és örülhetett Michelisz Norbi is aki végre a helyszínen irányíthatta csapatát. Az első futamon Tassi Attila dobogóra állhatott, Comini és Lessennes mögött lett harmadik. A futamokról itt, és itt írtunk.

Ralikrossz Vb

Ha valaki azt hitte, hogy Mattias Ekströmöt most el lehet kapni, mert a ralikrossz és a DTM autó közt ugrált egész hétvégén, az csak vasárnap reggelig álmodozhatott. A svéd csak a negyedik helyről jutott tovább a kvalifikációs futamokból, de aztán vasárnap már nem volt ellenfele, a középdöntős futamát, majd a döntőt is megnyerte, így eddig mesterhármasnál tart. Sajnos Csucsuék is csak reménykedhettek az újabb pontszerzésben, pénteken még meg is büntették a magyar versenyzőt, szombaton pedig egyik előfutamban sem jutott el a kockás zászlóig a Kia. A ralikrossz eseményeket itt, és itt foglaltuk össze.

Rali Eb

A Kanári-szigetek nem hoztak szerencsét a Botka – Szeles párosnak, a Citroen DS3 újra megadta magát, és így nem tudták befejezni a versenyt. Ifj. Érdiék végigmentek, nem is akárhogy, a négy Mitsubishit számláló ERC2 kategóriában végig vezettek, és nyertek, összetettben pedig a 30. helyen végeztek.

foto: fiaworldrallycross media, TCR media, DTM, M1RA, Érdi Team