TCR Spa 2. futam – ez nem a mi napunk volt

Jean-Karl Vernay nyerte a TCR második futamát Spa-Francorchampsban, úgy hogy a hetedik helyről indulva öt kör után átvette a vezetést, utána végig megtartotta, és elsőként intette le a kockás zászló. A második helyen Vernay új csapattársa Robert Huff ért célba, a brit a WTCC mellett a TCR-ben is ott lesz a szezon azon futamain, amelyek nem ütköznek a Túraautó VB versenyeivel. A dobogó harmadik fokára a tegnapi győztes Stefano Comini állhatott, így ma a Volkswagen csoportnak ment legjobban Spában.

A magyarok közül Tassi Attila, az ötödik helyről indult, a rajt után dobogós helyen is autózott, de leterelték a pályáról. Az utolsó körben a hetedik volt, óriási védekezést mutatott be Kajaia ellen, de sajnos lecsúszott a pályáról, így kilencedikként ért célba.

A grúz pilóta a másik magyar versenyzővel kapcsolatosan is főszereplő volt, tessék csak nézni az esetet Ficza Feri belső kamerájából.

Feri nagyon mérges volt a verseny után, hiszen megpördült, és később hiába volt gyors, nem sikerült már felzárkóznia. 14. lett, így pont nélkül zárta a spai hétvégét. Megmutatjuk az ő értékelését is, de főként a 40. másodpercnél látható jelenet miatt.

A másik M1RA autóban a 30 kilogramm ballasztot cipelő Roberto Colciago a 13. helyen ért célba. A csapattársa Tassi Attila így értékelte a futamot: „A rajtot jól kaptam el, de vissza kellett fékeznem az autót, mert hárman lezárták előttem az ívet. Így is sikerült feljönnöm a harmadik helyre, aztán Lessennes megelőzött. A kanyar bejáratán nem volt semmi gond, a kijáraton viszont nem maradt nekem hely, hogy beforduljak, hiszen két kerékkel még ő is lesodródott a pályáról. Ennek ellenére elégedett lettem volna a futammal, ha a végén nem hibázok, és csúszok vissza a kilencedik helyre. Sajnos a negyedik körtől alulkormányzottá vált az autó, és a végén nem tudtam rendesen bevenni azt a kanyart. Összességében jól sikerült versenyeken vagyok túl!” – értékelt Tassi Attila.

A teljes futam itt megtekinthető (rajt 14:00-nál):

forrás: TCR Media, M1RA, Zengő Motorsport, Hell