Rali Eb, Kanári-szigetek. Botkáék teszteltek az új járgánnyal, de Érdiék nem belőle főztek…

A srácok bejelentkeztek a Kanári-szigetekről. Beszéltünk Botka Dáviddal, és Érdi Tiborral is. Mint írtuk korábban, a spanyol Eb futamon két magyar páros is indul. 

Először Érdi Tibort értük el, igen az idősebbet. Hisz kint az egész család, hogy helyben teremtsenek meg mindent annak érdekében, hogy Ifj. Érdi Tibor Papp Györggyel a kategóriában a lehető legjobbat érjék el az N4-es Mitsubishivel. A háttér egészen biztos, hogy rendben van. “Igyekeztünk olyan környezetet biztosítani magunk körül, amivel nem kell szégyenkeznünk itt az Eb mezőnyben. Van új konyha, úgyhogy a szerelők is megfelelő kiszolgálásban részesülnek, mert ugye egy magyar férfit a gyomrával lehet a legjobban ösztönözni.”-kezdi nevetve az apuka.

“Szóval körülöttünk minden rendben, sőt az autóval is. Egy laza három órás gépátvételen vagyunk túl. Mindent tüzetesen átnéztek az autókon, nemcsak a miénken. De ez így is van rendben, így abszolút tiszta verseny elé nézünk. Nálunk egy gond volt az “SOS” táblánk A/4-es méretű volt, de már kaptunk egy szabályos A/3-ast… Minden rendkívül precízen működik.

“A szervizbázisunkhoz, víz, áram biztosítva, szépen elrendezve minden. Csütörtökön lesz ismét egy teszt, mi az elsőn még nem tudtunk részt venni. Este pedig rajtceremónia, tűzijátékkal, szóval megadják a módját itt ennek. Mi 25-ös rajtszámmal megyünk majd. Az idő szuper, a srácok jól leégtek, de inkább most, mint a versenyen…“- fejezte be a helyszíni tudósítást  a race1.hu számára Érdi Tibor. 

Botka Dávidéknak a pályabejárás mellett pici idejük maradt a környék bejárására is. Erről két kép tanúskodik… No, meg arról, hogy valóban jó az idő, de ez nem garancia arra, hogy a pályákon is az lesz. “Igen az időjárás megtréfálhat minket. A gyorsaságik néhol bő 1500 méter felett mennek, és gyakorlatilag felhők felett. Tehát teljesen változékony lehet az időjárás. De talán nagy problémát nem fokoz okozni, mert ezen a különleges helyi aszfalton még vízen is jó a tapadás.”– kezdi kis szakmázással Dávid.

“A tavalyi pályákat kettő kivételével teljesen átvariálták, így volt bőven meló a felírással, de készen vagyunk. Az autóval volt kis szervó probléma, ott cseréltünk egy alkatrészt, így most abból csak egy maradt, de egyeztetünk az itt lévő francia csapattal,. hátha találnak még egyet belőle…” – mondta reménykedve Botka Dávid, és remélve, hogy ezzel le is tudták az összes műszaki hibát erre a versenyre. Azért a hangulatra nem lehet panasz, alább láthatjátok Szeles Peti tesztelte az “összpatás” új R5-öst.  


térden állva könyörög a csapat a Citroen DS3-nak, hogy érjen most célba… 🙂 

fotók: Ifj.Érdit Tibor facebbok, Szenner Zsolt, Botka Rallye Team facebook