A hétvége sportműsora 2017.05.05. – 05.07.

Csütörtöki cikkünkben szokás szerint összefoglaljuk a hétvégi autósport eseményeket.

DTM

Hagyományosan Hockenheimben kezdődik a Német Túraautó Bajnokság. Változás volt bőven, a mezőny már csak 18 tagú, márkánként hat versenyzővel. Változtak az autók, a sportszabályok, és megújult a sorozat vezetése is. Az új főnök Gerhard Berger lett, aki továbbra is a nézők szórakoztatását tartja a legfontosabbnak. Fontos újítás, hogy szombaton és vasárnap is 55 percesek a futamok. A kerékcserék számát nem szabályozzák, viszont csak 8 fő dolgozhat egy autón, és csak két kerékkulcsot használhatnak.
A DTM futamokat az M4Sport közvetíti, de mivel a szombati verseny ütközik az U17-es válogatott mérkőzéssel, csak a második futam lesz élő.

Ralikrossz Vb

A Vb harmadik állomása Hockenheim lesz, és ezúttal Eb forduló nélkül versenyeznek Ekströmék, hiszen a DTM-mel együtt rendezik a futamokat. Az említett Ekströmnek sűrű hétvégéje lesz, mert mindkét sorozatban érdekelt. A 22 nevező közt természetesen ott van Csucsu is a zöld Kiával, aki a portugáliai gyengébb szereplés után újra pontot szeretne gyűjteni. A versenyt a Spíler Tv közvetíti, ismét csak felvételről.

TCR

Az első két szabadedzésen már túl vannak Spa-Franchorchampsban a túrautósok, mert a WEC futam miatt pénteken és szombaton rendezik a versenyeket. A mezőny rekordnagyságú, 22 autó nevezett. Robert Huff és Tom Coronel is ott van a mezőnyben. A Zengő Motorsport már saját autóval indul, de Ficza Feri még nem a Kiát terelgeti a legendás pályán, hanem a jól megszokott Seat Leont. Az szabadedzések eredményei a sorozat honlapján olvashatóak, itt lesz élő közvetítés is, valamint a Sport TV is adja a versenyeket.

Rali Eb

A Kanári szigeteken folyatódik az Európa bajnokság, ahogy megszokhattuk magyarokkal. A Botka-Szeles és az ifj. Érdi – Papp párosok már túl vannak a shakedown-on. 12 gyorsasági vár a következő két napon a mezőnyre, azt pedig, hogy az előttük álló több mint 200 kilométeren mire számíthatnak jól mutatja Borkáék videója a shakedownról.

Az összefoglalókat éjszakánként szokás szerint az Eurosport mutatja majd meg.

A hétvégi televíziós közvetítések:

DTM Első futam M4Sport vasárnap  01:50 és 14:00
  Második futam M4Sport vasárnap 15:15
Ralikrossz Vb   Spíler TV vasárnap 19:05
TCR Első futam Sport 2 péntek 17:15
  Második futam Sport 1 szombat 11:30
Rali Eb 1. nap Eurosport 1 péntek 23:59
  2. nap Eurosport 1 szombat 23:59