Huff és Coronel a TCR-ben

Hétvégén Spa-ban folytatódik a TCR International, a M1RA és a Zengő Motorsport már úton van a helyszínre, és ezen a hétvégén újabb ellenfeleket kapnak a magyarok.

Robert Huff a TEAM WRT második Volkswagenjét vezeti majd,  Jean-Karl Vernay csapatársa lesz. Az autó és a csapat nem új számára, mert egy hónappal ezelőtt már versenyeztek együtt a spai pályán a TCR Benelux futamán. Nem is mentek rosszul, négyszer is dobogóra állhattak. Ennek ellenére ott nem tervezik a folytatást, hanem a nemzetközi sorozatban szerepelnek majd mindketten, feltéve, hogy nem ütközik a futam a brit WTCC kötelezettségeivel. A következő monzai TCR hétvégén épp így lesz, így azon a versenyen Huff nem indul.

Jól éreztem magam Spában, megismertem a csapatot, és azt hiszem jól tudunk majd együtt dolgozni a szezon hátralevő részében. A TCR egy kiváló bajnokság, sok jövőbeli túraautós tehetség versenyez itt, és remek test-test elleni küzdelmeket láthatunk. Az autók teljesítménykülönbségét kiegyenlítették, így több múlik a versenyzőn.” – mondta Huff a bajnokságról. A WTCC ütközések miatt kihagyott versenyek okán a bajnokságba nem tud majd beleszólni a brit, így legfontosabb célja, hogy a csapattárs Vernay-t segítse a bajnoki címért vívott csatában.

Tom Coronel is csatlakozik a hétvégén a sorozathoz, a holland a Boutsen Ginion Racing (Michelisz Norbert tavaly velük versenyzett a TCR Beneluxban) Hondájával versenyez majd. Csapattársa a 17 éves Benjamin Lessennes lesz majd. Coronel csak ezen az egy versenyen indul a nemzetközi sorozatban, viszont teljes szezont fut a TCR Beneluxban, ahol Stéphane Lémeret csapattársaként szerepel.

“A Benelux bajnokság után természetesen izgalmas lehetőség lesz elindulni a nemzetközi sorozatban is. Spa nincs messze a szurkolóimnak, a versenyek magas színvonalúak lesznek, szóval klassz hétvége lesz.”  – mondta Coronel.

Valóban remek hétvége várható Spa-Franchorchamps-ban, elég csak végignézni a nevezés listát.

2017_TCRInt_entrylist_03Spa