Erre 9 évet vártunk – Ferrari első sor!

Sebastian Vettel megnyerte az Orosz Nagydíj időmérőjét, Kimi Raikkonen második lett, így a 2008-as Francia Nagydíj után újra két Ferrari áll majd a futam első rajtsorában.

A Ferrarik már az első két szakaszban is magabiztosak voltak. A Q1-ben szuperlágyakkal is versenyképesek voltak az ultralágyon futó Mercedesekkel. Az első részben Palmer volt az egyik főszereplő, de ennek annyira nem örült, mert a friss motorral ellátott Renault-ját csapta a falnak. A Q2-ben aztán hiába volt gyorsabb Bottas a Ferrariknál, már benne volt a levegőben, hogy itt most emberükre akadtak az Ezüst Nyilak.

Az időmérő utolsó részében, Raikkonen kezdett a legjobb idővel, Bottas ekkor még második volt, mert Vettel pár apró hiba miatt lassabb volt. Hamilton már ekkor bizonytalakodott, és csak a negyedik helyen állt. 

A brit a következő próbálkozásán Hülkenberggel csatázott egy picit, de utóbb azt mondta, hogy nem ez befolyásolta a tempóját, ami nagyon gyenge volt, fél másodperces lemaradással negyedikként zárt. A harmadik szektorban hibázott sokat a brit. A végén Vettel összerakott egy hibátlan kört, így megelőzte Raikkonent, ellenben Bottas nem tudott gyorsulni, és ezzel visszaesett a harmadik helyre.

Mögöttük fényévekre jött a középmezőny. Ricciardo 1.7 másodperces hátránnyal lett ötödik, Verstappent pedig Massa is megelőzte. Hülkenberg lett a nyolcadik, a Force Indiák pedig újra ott vannak az első tízben.