Ifj. Érdi Tibor és Papp György is szigetlakók lesznek

Ahogy Botka Dávidékkal kapcsolatos felvezető cikkünkben utaltam rá, a Rali Eb másik nevező párosával Ifj. Érdi Tibor -Papp György kettőssel is foglalkozunk a kanári-szigeteki futam előtt. Ez volt a terv, de nem minden alakult így… 🙄 

Ugyanis a cikk szerzője és az édesapa Érdi Tibor, versenyző és újságíró kapcsolata nem újkeletű. Inkább harmincéves, mint húsz… Mivel a papa is ott volt a telefon mellett, az arányok a negyven a tízhez voltak percben. Bocsi Ifj. Tibi… De jövő hétvégén már az övé a főszerep a Rali Európa-bajnokság futamán a Kanári-szigeteken. 

Kis nosztalgia az 1990-2000 közötti évekről a papával, az emlékezetes futamok, párharcok Érdi Tibor, Ferjáncz Attila, Ranga László és Ifj Tóth János között. Mintha ma lett volna. De nem ma van, mert most a jelenben már a Ranga gyerekek nyomják itthon a Skodákkal, a velük szinte egyidős Érdi Tibi pedig Európa ralipályáit hódítja idén is. Számára az Eb-n a szezonkezdet a Kanári-szigeteken jön el, és ezen kívül még öt futamon lesz érdekelt. A már lezajlott első futamot hagyták ki, és Ciprusra sem utazik az Érdi Rallye Team. De ezt még mind  a papától tudtam meg,  csak amikor megolvadt a készülék a fülünkön, akkor adta át a srácnak…

És akkor a jóval halkabb (…) Tibivel is megkezdtük a beszélgetést, először az autóról. ” A kocsi Hollandiából áll a rendelkezésünkre. Egy Mitsubishi Evo X-es. Az N4-es kocsi új, nem a tavalyi versenygép. A Heuvel Motorsport készíti fel számunkra versenyről, versenyre. Két tesztversenyt mentem vele Hollandiában, a másodikat megnyertük. Kellett a gyakorlás. az éles spanyol bevetést megelőzően.” -melegedtünk bele a beszélgetésbe.” Az autó már úton van a szigetre, én szombaton repülök Spanyolországba, és kezdjük meg a felkészülést a helyszínen. Ugyan tavaly mentem itt, de azért azóta történtek változások, az autóban is…”– kezdte Érdi Tibi a személyi változással. 

” A tavalyi futam után szétváltunk Patkó Gergellyel és Papp György lett a társam a kocsiban. Gyuri tapasztalt navigátor, apuék ellen éppen Ifj. Tóth Jánosnak diktált… Többször volt kezdeményezés, hogy összeüljünk, és ez tavaly tavasszal megtörtént. Most már vele térképezem fel a pályákat a Kanári-szigeteken.” – vázolta a tavalyi felálláshoz képest a változást.” Igen, ahogy Botkáék is mondták, ez az aszfalt valóban érdekes és érdes. Nagyon fogynak a gumik, így igaz. Figyelni kell rá, itt fokozottan döntő tényező. Nem ráncigálhatom csak úgy a kéziféket, amit én nagyon szeretek, csak indokolt esetben célszerű úgy fordulni…” –vallja be őszintén a látványos fordulók mestere. 

“Gyurival mindent felírunk kidolgozunk és reményeim szerint itt is gyorsulni fogok vele, és ezáltal szeretnék a tavalyi kategória ötödik helynél jóval előrébb végezni. Most itt nincs annyi nevező a helyszín megközelíthetősége miatt, de ez később a többi futamon változni fog. Mi annyi pontot szeretnék a hat, általunk kijelölt futamon szerezni, hogy a két kihagyott verseny hiányát ne érezzük meg az év végi összesítésben”– fejezte be Érdi Tibi. 

Tehát két különböző kategóriában, két magyar párosunk szereplését figyeljük majd a jövő héten, párhuzamosan az eseményekkel a Kanári-szigetekről. Ebben segítségünkre lesz “Senior” Érdi Tibor( jaj Tibi, milyen ezt így leírva olvasni, igaz?… :mrgreen: ), aki majd a helyszíni friss híreket tolmácsolja a race1.hu olvasóinak. 

fotók: Ifj Érdi Tibor facebook