Klausz Kristóf, Csányi Botond: Indulás a szomszédba…

Nemcsak Ózd, és a Kanári-szigetek felé erről később) veszik az irányt ralicsapataink, hanem a szomszédba, Ausztriába is. A nyílt bajnokság szereplője a Klausz Kristóf, Csányi Botond páros az R2-es Peugeot 208-sal. Az indulás előtt kerestük a versenyzőket.

Az újjászületett Peugeot…

“Igen szerdán indulunk. Hétvégén lesz az újabb bajnoki forduló, ami most nem a Mitropa kupa része, de mi a bajnokságban is érdekeltek vagyunk az R2-es kocsival. Mind a Junior kupában, mind 2WD kategóriában.” – kezdte az adminisztrációért is felelős Csányi Botond.“Teljesen új itinert kell írnunk, mert velem itt még nem ment a Kristóf. Ő korábban igen, de így a mostani közös munkákra kell formálni a pályafelírást”– folytatta a szakmával a navigátor. 

A “kisoroszlán” most egy (vagy kettő…) Adamot kapna be. :mrgreen: 

“A múltkori baleset után nincs bennem semmi félsz, ez benne van a pakliban. Itt sem lesznek lassúak a pályák, sőt házak között is áttépünk majd, ez az osztrákoknál nem szokatlan”– utalt a múltkori kicsúszásra Botond.“Éppen a legutóbbi hiba miatt, most nyerni szeretnénk, be kell fogni a két osztrák párost, akik Opel Adammal mennek, ami ugye elég ütőképes kocsi a kategóriában.” – tudatta a csapat célkitűzését Csányi Botond.

Ilyen volt…

“Ezen a versenyen tavalyelőtt voltam, Akkor még egy Renault Clioval versenyeztem itt. A kiírást nézegetve nem igazán azok a pályák lesznek” – ezt már Klausz Kristóf jegyezte meg.” Viszont az első két futamhoz képest ez kicsivel könnyebbnek tűnik. Nincsenek olyan nagy szintkülönbségek sem, mint az előző két helyen.” – folytatta Kristóf kis helyszínelemzéssel.

…pedig az a Peugeot oroszlán az elején, nem növényevő… 🙂 

” Az autó rendben van, éppen matricázzák a kocsit. Szeretnénk célba érni, persze múltkor is ez volt az alapfeladat, de a rontás mindig benne van, ez a rali. Most megpróbálunk pontokat hozni a fő vetélytársakon. Kis kései nevezés miatt az 55-ös rajtszámot kaptuk, míg ők a 9-es és 10-est. Nos, ezt majd korrigáltatjuk a gépátvételen, hogy azért valahol mögöttük rajtolhassunk.” -árulta el Kristóf a magas rajtszám okát.“Remélem az időjárás nem tréfál meg minket. Azért szárazon nyugodtabban igyekeznék az ellenfelek után, vizes pályán itt a keskeny, gyors aszfaltokon, nagyon észnél kell lenni. Menet közben lehullott csapadék itt már döntött el versenyt.” – jegyezte meg Klausz Kristóf.

Ez pedig egy kis video a párosról az idei Lavanttal raliról:

A dús hétvégi motorsport program ellenére a magyarok szereplését is figyelemmel kíséri majd a race1.hu az Opel Wechselland ralin. Klauszék mellett, szintén az R2-es autók között adta le nevezését a Német Gábor – Szabó István páros egy Opel Adammal. Ők a 17-es rajtszámot kapták. Az első gyorsaságira pénteken 16 óra 44 perckor kerül sor. 

fotó:Rebenland rally facebook, Csányi Botond