Itt a legújabb WTCC pilóta – amerikai ül az orosz technikába

Megvan az első amerikai versenyző aki a WTCC-ben TC1-es autót vezethet. Monzában Kevin Gleason ül majd az RC Motorsport másik Ladájába, így Yann Erlacher mellett még egy Lada lesz a mezőnyben, ami így majd hét százalékkal nagyobb lesz mint Marokkóban.

A 30 éves versenyző ma már az RC Motorsport székhelyén, Magny-Coursban teszteli is a Ladát, így nem vakon ül majd a WTCC technikába. 

“Néhány éve már figyelemmel kísértem a bajnokságot, és el is utaztam pár versenyre. Meggyőző volt számomra a magas szintű profizmus, és a versenyzők szintje is, úgyhogy amikor jött a lehetőség a RC Motorsportnál, azonnal éltem vele. Egyedül azt sajnálom, hogy elég későn állt össze a megállapodás, és csak ma ülhetek először az autóba. Úgyhogy a monzai elvárásaimat sem helyezem túl magasra.” – mondta a pilóta sorozat honlapjának.

Gleason azt is elárulta, hogy eddig a TCR Internationalban próbált ülést szerezni magának. A TCR-ben már versenyzett korábban, 2015-ben ötödik lett a bajnokságban a West Coast Racing Hondájával, úgy, hogy két futamot megnyert, a Salzburgringen és a Yas Marina Circuiten állt a dobogó legfelső fokára. Egy évvel korábban Gleason a nürburgringi 24 órás futamon is részt vett, akkor a csapattársai Rob Holland, Darryl O’Young, és Robert Huff voltak, és egy Audi TT-vel versenyeztek, igaz nem értek célba. Robb Holland neve is ismerősen csenghet a WTCC-t követőknek, ugyanis ő volt az első amerikai pilóta a sorozatban, még 2012-ben a sonomai hétvégén indult a Bamboo Chevrolet-jával.