Ifj. Kiss család: felkészülés gyanánt, főzés,takarítás,kertészkedés…

Nincs megállás, jövő hétvégén már Ózdon és környékén robog majd a magyar ralibajnokság mezőnye. Itt a race1.hu-n elindítottuk felvezető cikksorozatunkat a bajnokság második futamával kapcsolatosan. Ma Ifj. Kiss Lászlót és becses családját kérdeztük a következő erőpróba előtt.

Nem, nem a teljes rokonságot kérdeztük végig, bár Laci testvére, Kiss Pál Tamás véleménye azért mérvadó lenne, hanem csak a szűkebb családot. És nem, nem is sablonkérdésekkel bombáztuk őket,”hogy mit szól a család a versenyzéshez, mit szól a feleséged, hogy nem vagy otthon, mit szól a párod, hogy többet költesz a versenyautódra, mint a családra”, ugyanis a Kiss családban ez nem probléma. Mivel Varga Zuszsanna a kedves feleség, egyben László navigátora is…

Nyilván ezt tudva tárcsáztam őt, gondolván úgy sem zavarom a vasárnap délutáni családi békét, hisz nagyban folyik már a felkészülés a jövő hétvégére. Nos, tévedtem, lehet zavartam is… ” Felkészülés jövő hétvégére? Nem, főzőcskézés, takarítás volt, meg én a ház udvarán tettem, vettem” – kezdi Laci kicsit meglepve a cikk szerzőjét. ” Még nagyon szóba sem került közöttünk az ózdi verseny. Éljük a családok normális vasárnap délutánját. Lehet egy kicsit a tv elé ülünk, belső kamerákat nézegetni…” – folytatta nagy nyugalomban a Ford R5 pilótája.

“Tavaly év végén mentünk ezen a versenyen, hatodik helyen végeztünk. Ezzel most is kiegyeznék, de annál azért a mostani mezőny sokkal sűrűbb. Ezért aztán az első tízben célba érni, már elégedettséget okozna a családban.” -latolgatta Laci. ” Az autó rendben van. A motorikus felülvizsgálat még a miskolci verseny előtt megvolt, azzal nem is volt gond, hanem a gátló okozta a problémákat. Azóta az is rendben van, így első érzésre, de majd szerdán lesz egy rövid teszt, ahol erről pontosabb információkat kapok majd.” – adta a jelentést a kocsi állapotáról. 

“Úgy gondolom az első napi gyorsokon nagy előnyöket nem lehet szerezni. Én ezeket a pályákat ismerem. A másnapi erőpróbák számunkra teljesen ismeretlenek, soha nem mentünk rajtuk. Kicsit tartok is tőlük, de majd idővel megismerjük ezeket a szakaszokat, végül is ez a feladat” -fejezte be Kiss László. Igen, jövő hétvégén… (most még csak a finom ebéd, meg a takaros ház… a szerk.) 

Kiemelt fotó: Borsós László