RX Portugália – két előfutam után

Véget ért a ralikrosszosok szombati programja Montalegrében. A Vb mezőnyben eddig Kristoffersson verhetetlen, mindkét előfutamot megnyerte, és az élen áll. Csucsunak eddig nem jött ki a lépés, a Q1-ben épp Kristofferssonal került egy futamba és utolsóként ért célba, így az összetettben is a 19. lett. A Q2-ben Ken Block és René Münnich megelőzte, de Kaczmarskyt megverte, így összettben a 18. időt érte el. Két előfutam után Csucsu a 19. helyen várja a vasárnapot.

A Super 1600-ban szépen körbeverték egymást a srácok, így Jussi-Petteri Leppihalme vezet, Szabó Krisztián a második, Marton Gergely a hetedik, Szíjj Zsolt a 19.

A Q1-ben Szabót épp a csapattárs Artis Baumanis előzte meg, az idejük sem volt jó, így a címvédő csak 7. lett az összesítésben. A másik két magyar egy csoportba került, Marton Gergő pedig villámrajtot vett, és megnyerte az előfutamot, Szíjj Zsolt harmadik lett. Így a Q1 után Marton a negyedik helyen várta a Q2-t.

A második előfutam körben aztán Szabó Krisztián kiköszörülte a csorbát és 2:54.788-as idővel nemcsak a futamában, hanem a második előfutam összetettjében is ő volt a leggyorsabb. Marton Gergő a halálcsoportban ötödik lett, míg Szíjj Zsolt a harmadikként ért célba a futamában. 

 

Az előfutamok után Marton Gergőt értük utol: “A szabadedzéseken már jól ment az autó, picit még bele kell szoknom az új felállásba, de hatodik időt futottam, így elégedett voltam. Aztán a Q1-ben nagyon jó tempót tudtam menni, a taktika is jól jött ki, így a végén nagyon boldog voltam, mikor megláttam, hogy negyedik helyen állok. A Q2-ben nem mentek simán a dolgok, már a rajt sem sikerült olyan jól, aztán pár apró hibám volt futam közben is, de a mezőny nagyon szoros volt, körönként csak tizedek választottak el minket. Így meglett a 11. idő, és az összetettben a hetedik helyen állok, ebből még bármi is kisülhet. nagyon várom a holnapi napot, mert az autó nagyon jól viselkedik, a csapat is tökéletes munkát végez. Nekem kell még felnőnöm a kocsihoz, mert egy kicsivel még lassabb vagyok az élmezőnynél. Ezt a különbséget kell megtalálni, de este kielemezzük miben tudok javítani, és holnap támadunk. “

 

A holnapi program:

09:00 Warm-up
10:30 Q3: World RX, Super1600
12:00 Q4: World RX, Super1600
13:50 Elődöntő: Super1600
15:00 Elődöntő: World RX
Döntő: Super1600
Döntő: World RX
15:50 Pódium

A Vb állása két előfutam után:

Az Eb S1600 állása két előfutam után:

foto: Marton Gergely, FIAWorldRallycross.com, Szabó Krisztián facebook