MotoGP Austin, Egyesült Államok

A MotoGP cirkusz Texasba látogatott. A Forma1-ből is ismert pályán mérik össze erejüket, magyar idő szerint vasárnap kora estétől. A szabadedzésekre tegnap este került sor. Kicsit átfutottuk az eredményeket. 

Aron Canet 

A Moto3-ban nagyjából a Vb pontversenyben élen állok vitézkedtek a tegnap este folyamán is. A két szabadedzés eredményeit elemezve megállapíthatjuk, hogy a világbajnokságot vezető Joan Mir itt sem lesz esélytelen. Ugyan egyik gyakorlást sem ő nyert, de mindkét alkalommal  az első négyben volt. A spanyol Aron Canet végzett mindkétszer az első helyen, a jobbik ideje 2p 16,750 másodperc volt a bajnokság hatodik helyén álló pilótának. Romano Fenati és Jorge Martin vitézkedtek még az edzésen.

Alex Marquez

A Moto2-ben az első szabadedzést Miguel Oliveira nyerte, a másodikat a kisebb Marquez, Alex. Egyelőre az utóbbi ideje a mérvadó a 2p 10,601 másodperc. A bajnokság éllovasa  Franco Morbidelli mindkétszer második volt, tehát ott van a szeren az olasz. Mint ahogy a bajnokság második helyén álló svájci Thomas Luthi, aki kétszer is az első ötben volt, tehát lőtávolon belül van. 

A MotoGp-ben a ponttáblázatot vezető, kettőből kétszer győztes Maverick Vinales nyerte az első bemelegítő edzést.

Maverick Vinales

A másodikat a regnáló világbajnok Marc Marquez (kiemelt képünkön), akinek van hova iparkodnia, hisz az 50 pontos Yamaha pilótától jócskán elmarad a Honda üdvöskéje a maga 13 pontjával. Igaz az ő ideje most jobb a 2p 04,061 másodperc. Az “öreg Doki” beosztja az erejét. Hova siessen a vén csont, több mint 20 év tapasztalatával. Valentino Rossi, aki a bajnokságban második helyen áll 36 pontjával, dobott egy nyolcadik, majd egy negyedik helyet. Neki úgysem a rajtok sikerülnek jól…

Valentino Rossi 

Johann Zarco egy negyedik, és egy második helye említést érdemel. A versenyeken nagyon gyors franciában benne van egy kiugró eredmény. 

Johann Zarco 

Az időmérő edzések ma este magyar idő szerint a következő időpontokban lesznek:

Moto3 19 óra 35 perc       MotoGP  21 óra 10 perc       Moto2   22 óra 05 perc 

fotó: twitter MotoGP