A húsvéti hétvége eredményei

Forma-1

Sebastian Vettel nyerte a Bahreini Nagydíjat, így a német idei két győzelmével vezeti a bajnokságot. Hiába indult az élről a két Mercedes, Vettel egy korai kerékcserének, majd a Stroll és Sainz ütközése miatti biztonsági autós fázisnak köszönhetően az élre állt, és nyert. Hamilton hiába próbálkozott a verseny végén egy óriási hajrával, nem érte utol Vettelt. A britet ráadásul meg is büntették, a verseny elején a biztonsági autós fázis alatt túlságosan lelassított, hogy feltartsa Ricciardót, amíg Bottas végzett a kerékcseréjével. Itt írtunk a versenyről részletesen. 

Forma-2

A névváltozás nem csökkentette az izgalmakat a korábban GP2-nek hívott sorozatban. A szombati első futamon Artem Markelov varázsolt a gumikkal, és olyan tempóval előzte meg a verseny végén az élen állókat, mintha F1-es kocsit kapott volna az F2-es gép helyett. Vasárnap a GP3 tavalyi bajnoka Charles Leclerc koppintotta le Markelov mutatványát. A kerékcsere nélküli sprintversenyen bevállalt egy cserét, és a 14. helyről hagyta faképnél a komplett mezőnyt, majd az utolsó körben az élre állt és nyert. Itt és itt írtunk a két futamról.

TCR International

Felemásan alakult a hétvége a magyarok szempontjából. A M1RA megszerezte első futamgyőzelmét, a szombati versenyen az olasz Colciago álomrajtja után simán nyerte a futamot. A második versenyen Ficza Feri az élről indult, Tassi Attila a harmadik helyről, de mindketten visszaestek, a versenyt Borkovic nyerte. A mieink az 5., 6. és a 8. helyen értek célba. Beszámolóink itt és itt olvashatóak.

Rallycross Ob

A hagyományos húsvéti verseny meglepetéssel indult, Kárai Tamás mindhárom előfutamban Kiss Pál Tamás előtt végzett. Az elődöntőben mindketten elsők lettek a futamukban, így a döntés a döntőre maradt… volna, ha Kárai autójában nem megy tönkre a hajtás. KPT is defektet kapott, de így is megnyerte a futamot (a Vb második technikával induló Puchert kellett hozzá megelőznie…). A Super1600-ban Wieszt Jankó megállíthatatlan volt, simán nyerte a kategóriát. Ralikrossz Ob rovatunkban már a nyilatkozatok is olvashatóak.

WEC

A Kazuki Nakajima, Sébastien Buemi, Anthony Davidson vezette Toyotás csapat nyerte a silverstone-i 6 órás versenyt, és ezzel a Toyota 11. győzelmét aratták. Az ünneplésre csak az vetett árnyékot, hogy a 7-es rajtszámú Toyotát a WTCC bajnok Jose Maria Lopez rommá törte, az argentint kórházba is kellett vinni megfigyelésre. A második és harmadik helyen a Porsche végzett. Az LMP2 kategóriában a Jackie Chan DC Racing nyert.

 

Red Bull Air Race

A japán Yoshihide “Yoshi” Muroya diadalmaskodott San Diegóban, ahol 40.000 néző figyelte a Red Bull Air Race idei második fordulóját. Muroya majd 2 másodperccel volt gyorsabb a második Peter Podlunseknél, a szlovén először szerepelt a legjobb négy között. A bajnok Matthias Dolderer eltalált egy pilont, így csak harmadik lett, míg a negyedik helyen a hazai pályán versenyző Kirby Chambliss végzett.