Alonso kihagyja Monacót, az Indy500-on indul

Bombameglepetéssel szolgált mai sajtótájékoztatóján a McLaren-Honda. Engedélyt adtak Fernando Alonsónak arra, hogy részt vegyen a leghíresebb Indycar versenyen, és mivel egy időpontban van a két futam, emiatt a spanyol kihagyja az idei Monacói Nagydíjat!

Fernando Alonsó a szintén Honda erőforrásokat használó Andretti Autosport színeiben indul a legendás Indy500-on.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy idén rajthoz állok az Indy 500-on a McLarennel és az Andretti Autosporttal. Már kétszer nyertem Monacóban, és az a célom, hogy elérjem a három nagy verseny megnyerésével azt a mesterhármast, amit eddig az autósport történetében csak egy embernek sikerült, Graham Hillnek. Nehéz kihívás lesz, de állok elébe! Nem tudom, hogy mikor fogok versenyezni Le Mans-ban, de egy nap azt is tervezem. Még csak harmincöt vagyok, sok időm van még.” –nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

A McLaren még nem döntött arról, ki helyettesítse a spanyolt Monacóban, akár a csapat fejlesztőpilótájaként továbbra is alkalmazott Jenson Button is beülhet a McLaren-Honda volánja mögé, kérdés hiányzik e neki egy szenvedős futam. Azt viszont Alonso is leszögezte, hogy csak egyetlen versenyt hagy ki a Forma-1-ben.

„Sajnálom, hogy nem veszek részt az idei Monacói Nagydíjon, de ez lesz az egyetlen verseny, amit 2017-ben kihagyok, és a Kanadai Nagydíjon június elején már újra a Maclaren-Honda MCL32 cockpitjében fogok ülni.”

„Sosem versenyeztem még az IndyCarban, és még soha nem vezettem oválpályán sem, de biztos vagyok benne, hogy hamar hozzászokom. Sokat néztem az IndyCart a tévében és az interneten, és az biztos, hogy nagyon precíznek kell lenni, amikor 220 mérföldes sebességgel versenyzünk nagyon közel a többi autóhoz.”

A McLaren már háromszor nyert az Indy500-on, 1974-ben és 1976-ban Johnny Rutherforddal, 1972-ben Mark Donohue-val. 

A McLaren tulajdonosa Mansour Ojjeh azt is bejelentette, hogy Alonso szereplése csak az első lépcső, elképzelhető, hogy a Mclaren újra komolyabb szerepet vállal az Indycarban, és az is lehetséges, hogy 1995-ös győzelmük után újra elinduljanak a LeMans-i 24 óráson is, bár konkrét programjuk még nem indult ezzel kapcsolatban.

foto: McLaren

1 Trackback / Pingback

  1. Button helyettesíti Alonsót | Race1.hu

Comments are closed.