WTCC Marokkó – helyreállt a rend

Az első szabadedzés után kicsit megijedtünk, akkor több volt a rossz hír, mint a jó, de a második után már minden rendben, a lényeg: Michelisz Norbert az élen. Robert Huff autóján is megoldották a problémát a szerelők, a csapat a Touringcartimesnak elárulta, hogy a biztonsági övvel volt gond, de végül egyenesen az Egyesül Királyságból, a Sabelt igazgatója hozott egy megfelelő példányt.

Az első körök után Tiago Monteiro állt az eredménylista elején, de Michelisz Norbi a kijavított autóval hamar átvette a vezetést, és 1:22.942-vel először futott 1:23 alatti időt. Volt még hová javulni, mert tavaly 1:21-et is tudtak a Hondák. 

A Volvósok közül előbb Catsburg, majd Björk is befért a három gyári Honda közé, majd Michigamit három Citroen követte, Chilton, Huff és Bennani sorrendben. 

A gyakorlás végére felkerültek az új gumik, és az autókat is időmérős beállításokra állították. Monteiro 5 perccel a vége előtt nagyot javított, és 1:22:440-nel az élre állt. Jött Huff is, és kevesebb mint egy tizeddel volt csak lassabb az 50 kilogrammal nehezebb Citroen. Girolami is nagyot javított, negyedik helyre ugrott leggyorsabb Volvósként. 

Két perccel a vége előtt Michelisz Norbi újra a pályára lépett, és miközben Huff a pálya szélén megállt a Citroennel, Norbi repesztett egy 2 tizeddel gyorsabb kört mint Monteiro. Guerrieri a végén még megmutatta, hogy nem volt véletlen a tavalyi argentínai teljesítménye, hatodikként beékelődött Catsburg és Björk közé.

A Zengő pilóták közül Nagy Dani 12. helye reménykeltő a kvalifikációra, Aurelien Panis pedig 17 kört futott, így a módosított hűtőtartóval és intercoolerrel felszerelt autó végre szabályos és működőképes.

16:15-kor időmérő, sokkal bizakodóbban várjuk, mint az első szabadedzés után.

foto: fiawtcc, Honda, Volvo