Hamiltoné a pole Kínában

Egy eseménytelen, de zavartalanul lebonyolított harmadik szabadedzés után következett az időmérő Sahnaghaiban, és Lewis Hamilton újra megszerezte a pole pozíciót, pályafutása során már 63. alkalommal.

Második helyen Sebastian Vettel hozta be a Ferrarit, de mindössze egyetlen ezredmásodperccel volt gyorsabb Valtteri Bottasnál, számításaink szerint ez 7.7 centiméternyi különbséget jelent a célvonalnál.

Az időmérő sem volt zavartalan, a remekül autózó Antonio Giovinazzi próbálta bebiztosítani a Q1-ben a 15. helyét, amikor az utolsó kanyarban túl korán lépett a gázra, a műfűre csúszott, majd a szemközti gumifalnak ütközött. Piros zászló, és egy bosszús Grosjean volt az eredmény. A francia korábban megúszott egy hasonló pördülést, és a baleset idején épp gyors körön volt. Így azonban Vandoorne, Palmer, Ocon és Verstappen mellett ő is búcsúzott. Igen, Verstappen is kiesett a Q1-ben, valami gond volt a Renault (TAG-Heuer) erőforrással.

A Q2-ben minden simán ment, Giovinazzi természetesen nem lépett pályára, mellette Sainz, Magnussen, Alonso és Ericsson esett ki.

Az utolsó szakaszban Hamilton már elsőre 1:32 alá ment, ezzel pályacsúcsot javított, úgy, hogy egy pici hiba is volt a körben. Másodjára már nem rontott, és a Mercedes szerelők is hitetlenkedve nézték, ahogy 1:32,6-os időnél állt meg az óra. Vettelnek erre nem volt válasza, és Bottas is épphogy lassabb volt a Ferrarinál. Ijesztő a középmezőny lemaradása, az ötödik Ricciardo már 1:33 alá sem tudott bekerülni, az viszont pozitív, hogy hét gyártó is szerepel a top 10-ben.

Qualification provisional_classification_75