A hétvége eredményei – 2017.03.31-04.02.

Csütörtök este összefoglaltuk, mire figyelünk a hétvégén, most pedig jönnek az eredmények dióhéjban. Ha nem olvasta, nem figyelte, kertben volt, horgászott, kirándult vagy csak egyszerűen lemaradt valamiről, íme egy csokorban a legfontosabbak.

Ralikrossz

Barcelonában megkezdődött a Vb és Eb szezon, méghozzá remek magyar eredményekkel. Kiss Pál Tamás parádésan  kezdte az évet, amagyar bajnoki győzelem után az Eb mezőnyben is csak Anton Marklund tudta legyőzni őt, így KPT eddigi legjobb nemzetközi eredményével jött volna haza, ha nem marad Barcelonában még egy napra tesztelni. A harmadik az ír O’Donovan lett. Kárai Tamás egy turbóhiba miatt kihagyott egy kvalifikációs futamot, és a 23. helyen végzett. A Vb mezőnyben Csucsu megszerezte első világbajnoki pontját, a 21 indulóból a 16. lett. Volt néhány remek pillanata, a rajtoknál többször is meglepte a Vb menőket. Matthias Ekström, Timo Scheider és Andreas Bakkerud állt dobogóra a világbajnoki mezőnyben, vagyis a DTM pilóták leiskolázták a ralikrosszosokat 🙂 Részletes beszámoló itt.

Rali Ob

Miskolcon kezdték az évet a magyar ralisok, de ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. Hiába érkezett egy rakás új R5-ös autó a mezőnybe, Hercig Norbert és Bacigál Igor továbbra is verhetetlen. A tavalyi Vb induló Turán Frigyes is több mint 20 másopercet kapott tőlük, míg a harmadik az első R5-ös autós versenyén induló Vincze Ferenc lett. Rangáék bemutatkozása is jól sikerült, Péter 4., Laci 9. helyen ért célba. Itt olvasható a versenyt követő cikkünk. 

Rali Eb

Botka Dávid és Szeles Péter volt az egyetlen magyar páros az Azori- szigeteken az Eb szezonnyitón. Nem volt könnyű hétvégéjük, a versenyt sem tudták befejezni, egy a váltóhoz vezető kábel meghibásodása miatt kiestek. De volt gond a difivel is, a műszaki hibák egészen a harmincnegyedik helyig taszították vissza versenyzőinket. Még ez sem lett volna olyan nagy baj, hisz az utolsó napon külön pontozás is van az Eb futamokon, Botkáék erre pályáztak, de mindjárt a zárónap első gyorsaságiján megállt a Citroen. Pedig korábban a versenyen harmadik helyezett párossal vívtak.  A győztes a Bruno Maghales – Hugo Maghales duó lett Skoda Fabiával, második helyen Marijan Gribel és Stefan Kopczyk ért célba szintén Fabiával, harmadik pedig a Ford Fiestával verseyző Josh Moffet – James Fulton kettős lett. Részletesen itt írtunk a versenyről. 

TCR International

Pompásan sikerül a magyarok grúziai hétvégéje. A M1Ra bemutatkozó versenyén Michelisz Norbi a kórházból szurkolt versenyzőinek, hiszen pénteken délután megszületett a csapat névadója, Michelisz Mira Léna. Gratulálunk! A csapat pedig remek eredménnyel tette még inkább emlékezetessé ezt a hétvégét. Az első versenyen Roberto Colciago 4., Tassi Attila 5. lett. A második versenyen Tassi a korábbi WTCC versenyző Oriola és Valente mögött harmadik lett, de Valentét később megbüntették, így végül a második helyezettnek járó trófeával tért haza. Colciago a hatodik helyen ért célba, de megbüntették, így végül a 12. lett. 

A másik magyar versenyző Ficza Ferenc, az első futamon parádézott, a hazai pályán versenyző Kajaia mögött második lett a Zele Racing Seatjával. A következő futamon viszont balszerencsés volt, előbb egy rossz rajt miatt visszaesett, majd épp Cilciagoval ütközött és ki kellett állnia.

A bajnokságban a második helyen áll Tassi Attila, és a csapatversenyben a M1Ra is a második helyen áll. A beszámolóink itt és itt olvashatók.

Superbike Vb 

Az Aragón Nagydíjon talán mindenki azért szurkolt, hogy végre valaki állítsa már meg Jonathan Reát. A világbajnoki címvédő az előző két helyszínen mind a négy futamot megnyerte. Kezdtünk aggódni, hogy a Kawasaki zsenijének köszönhetően idén dögunalomba süllyed a versenysorozat. 

Azonban kis reménysugarat adott Chaz Davies, hogy tavaly itt mindkét futamot ő nyerte a Ducatival. Nos, hamar lefagyott mindenki arcáról a mosoly, hisz Davies az első futamon kiesett, így Rea megint nyert. Két részre szakadt a világ. A föld népességére és a Kawasaki táborára. Aztán a “sok lúd, disznót győz” elv alapján a nép akarata érvényesült a második futamon, és emberek millió fújták be Davies Ducatiját Rea Kawasakija előtt fél másodperccel. A kettészakadás részletei itt, a belehelésé itt.