TCR, Grúzia 1. futam: Ficza második, Tassi ötödik

Biztató előjelekkel vártuk a mai idénynyitó futamot. Az első két futam helyszíne Grúzia. És az első helyről ráadásul egy grúz, Kajaia rajtolhatott. Kell ennél több a jó hangulathoz a hazaiaknak? 

A mi fiaink a második és harmadik helyről startolhattak. A magyar M1RA csapat pilótája Tassi Attila másodikként a Hondával, míg Zengőék helyett ideiglenesen a Zele Racing csapatánál Seattal szereplő Ficza Ferenc pedig a harmadik helyről. 15 kör várt rájuk esős körülmények között.

A rajt után maradt a sorrend, nagyobb csata nem alakult ki közöttük. Kajaia, Tassi, Ficza követte egymást, őket pedig az a mezőny, amelyben jócskán szerepelnek egykori WTCC-s pilóták, mint Oriola, Morbidelli, Borkovic, Valente és Nash. Mégis a mi fiaink elől, még a bajnoki címvédő Comini sem bírt a rajtnál velük az új Audival. 

A harmadik körben a bajnok előzte Michelisz csapatának tagját, az olasz Colciago Hondáját és jött fel Ficza mögé a negyedik helyre.

Az ötödik körben összecsaptak a magyarok, de Ficza még nem előzött, közben a helyi Kajaia már elment tőlük 2,8 másodpercre az Alfa Romeóval. 

Aztán a hatodik körben Ficza befűzte Tassit, és a második helyet átvette. Nem sokkal később Comini is megelőzte Tassit, aki szemmel láthatóan kicsit kiesett a ritmusból.

A kilencedik körben a fiatal magyar pilóta Hondáját csapattársa az olasz a Colciago is megelőzte. 

Közben Ficza az utolsó három körre felért a vezető Kajaia mögé, és elkezdte szorongatni. Ez annyit időt vett el a lendületéből, hogy Comini meg őt érte utol az Audival, és volt kis kontakt is közöttük. Aztán Ficza lerázta  a bajnokot, de újabb támadásra már nem volt lehetősége a grúz Alfájával szemben, így második lett hangyányival. 

Ezt látták sajnos a magyarok az egész futam alatt…