TCR, Grúzia 2. futam Tassi második, Ficza kiesett

A második versenyen az időmérő első tíz helyezettje fordított sorrendben indult. Így foglalta el az első kockát Giacomo Altoe a VW Golffal, mellette pedig Pepe Oriola a Seattal. A következő sorban is ez a két autótípus sorakozott fel, csal előbb Hugo Valente a Seattal és Gianni Morbidelli a Golffal. A magyar fiúk most a nyolcadik Ficza Feri, és a kilencedik helyet foglalták el Tassi Attila révén.

Szinte száraz pályán rajtoltak most el. Tassi bődületesen rajtolt és pár száz méter után öt helyet előre ugorva már negyedik volt! Ficza ezt nem mondhatta el magáról, ő meg visszacsúszott egészen a tizenkettedik helyig. Elől a két Seat küzdött egymással Oriola és Valente. Nem kímélték egymást a csapattársak, de ezt már láttuk Valentétől a WTCC-ben. 

De csillapították a kedélyeket mert a kör végén beküldték a Safety Car-t, mert Mat’o Homola kicsúszott és rossz helyen állt. A távot kér körrel növelve 17 egységre vitték fel. Két kör búgócsigázás után folytatták a versenyt.

És nem sokkal később Tassi előzött és a harmadik helyre jött fel. Ekkor szűk három másodperc volt a hátránya az élen autózó Oriola mögött. A hetedik körben a látványos tempót diktáló Ficza négy helyet javítva már a nyolcadik volt. A tizennegyedik körben már hatodik. Majd ezt követően a célegyenesre fordító kanyarban koccant a M1RA másik Hondájával, Colciagoval és ezt Ficza Seat versenyautója bánta, kiállni kényszerült az ütközés után. 

Az elején már nem változott semmi Oriola, Valente, Tassi sorrendben futottak be. Valentét és Colciagót viszont sárga zászló alatti előzésért megbüntették, a francia 9., az olasz 12. lett, így Tassi végül a második lett a hivatalos eredménylistán.

A TCR bajnokság állása két futam után:

1
Davit Kajaia 38 pt.
2
Attila Tassi  32 pt.
3
Pepe Oriola 31 pt.
4
Jean-Karl Vernay 25 pt.
5
Ferenc Ficza   21 pt.
6
Stefano Comini 15 pt.
7
Dušan Borković 14 pt.
8
Roberto Colciago 13 pt.
9
James Nash 10 pt.
10
Gianni Morbidelli 7 pt
 
A következő futam 2017. április 13. -16. Bahrein.

1 Trackback / Pingback

  1. A hétvége eredményei – 2017.03.31-04.02. | Race1.hu

Comments are closed.