Ők vezetik majd a DTM Merciket

Mercedes-AMG DTM Team, La Manga, Fitnesscamp ; Mercedes-AMG DTM Team, La Manga, Fitnesscamp;

A Mercedes Motorsport ma hivatalosan is megnevezte idei DTM pilótafelállását. Nagy meglepetés nincs a nevekben, a versenyzőket három kétfős csapatba szervezték.

Mercedes-AMG Motorsport Mercedes me: Robert Wickens és Gary Paffett

Mercedes-AMG Motorsport SILBERPFEIL Energy: Paul Di Resta és Maro Engel

Mercedes-AMG Motorsport BWT: Edoardo Mortara és Lucas Auer

Mindhárom csapatot a sorozat éléről nemrég távozott Hans Werner Aufrech cége a HWA versenyezteti, és a szponzorok határozzák meg a három alakulat arculatát. A két csapatkapitány, ahogy Mercedes nevezi őket, Wickens és Paffet lesz, ők a cég saját digitális platformját hirdetik majd.

Az osztrák energiaitalos autókat kapja Di Resta és a DTM-be visszatérő Maro Engel. A német 2008 és 2011 közt már versenyzett a Mücke Motorsport Mercedeseivel, de az év végi összesítésben egyszer sem jutott a legjobb 10-be. Tavaly a Formula-E-ben és hosszútávú versenyeken indult.

Újra lesznek rózsaszínű autók is a mezőnyben. Lucas Auer tavaly már megszokta ezt a színt, az Auditól átcsábított Edoardo Mortara pedig lehet, hogy amikor aláírta a szerződését, még nem tudta, melyik autót kell majd vezetnie.

Ulrich Fritz a Mercedes DTM főnöke szerint egy csapatként dolgoznak ők hatan, nincs kiemelt páros, bármelyik duó elég erős ahhoz, hogy bajnoki címet szerezzen.

A DTM következő eseménye a jövő heti kollektív teszt lesz a Hockenheimringen.