ifj. Kiss László is Miskolcra tesztelt

Tavaly a 4. helyről esett ki a Miskolc Ralin az ifj. Kiss László – Varga Zsuzsanna páros. Hazai pályán most javításra készülnek, és ennek érdekében a télen teljesen felújították az autót.

“A nyers karosszériáig szétszedtük a Fordot, a fontos alkatrészeket az M-Sportnál újították fel,  és utána az utolsó csavarig alaposan átnézve raktuk össze.” – mondta ifj. Kiss László. A felújítás azonban csak az egyik lépcső volt a felkészülésben.

“Mióta belekerült az autóba az új motor, folyamatosan úgy éreztem, hogy nem megy igazán jól. Így amikor végeztünk a felújítással megszerveztük a mai tesztet, ahová elhívtam az M-Sport egyik mérnökét is. Először ő is meglepődött, hogy honnan lett új autónk, így én is megnyugodtam, hogy jó munkát végeztünk a télen. Aztán a tesztet is nagyon hasznosan töltöttük, úgy tűnik megtaláltuk a hiányzó lóerőket, de hogy az összeset sikerült e elővarázsolni, azt majd a Miskolc Rali első napjának estéjén tudom megmondani.” – mondta nevetve Laci.

Nem lesz könnyű dolguk, mert a mezőnyben megszaporodtak az R5-ös Fabiák, és azoknak erősebb a motorjuk, igaz a futómű terén a Fiestát gondolja jobbnak a miskolci versenyző. No meg persze ott lesz a hazai pálya előnye, bár a pályabejárásra eddig nem jutott sok idő, kevesebb mint amit a nem miskolciak mentek, fűzte hozzá a versenyző. 

A 2016-os miskolci versenyhez képest nemcsak az autó, hanem a navigátor is változott, no nem Varga Zsuzsi szállt ki Laci mellől, hanem most már a hazai versenyen is férj és feleségként indul a pilóta és a navigátor. És, hogy az esti vacsoránál téma e már a szezonnyitó?

“Ma biztosan az lesz, mert a mérnök nálunk alszik, így a vacsoránál is biztosan folytatódik az oktatás, hogy hogyan is kell hatékonyan elemezni a adatokat.” – árult el egy újabb kulisszatitkot a SPEEDBOX Racing Team versenyzője.