Ficza Ferenc az első két hétvégén a Zele Racing autójával indul a TCR-ben

A TCR hivatalos honlapján jelent meg a hír, hogy Ficza Feri a Zele Racing színeiben indul a TCR-ben. Nem kell megijedni, Feri nem fordított hátat a Zengő Motorsportnak, mindössze egy technikai jellegű megállapodásról van szó.

“Együttműködésnek mondanám.” – mondta Zengő Zoltán a hír kapcsán. “Korábban is az volt a terv, hogy csak a szezon harmadik versenyhétvégéjétől kezdve megyünk a Kia Ceedekkel, és az első két futamon Feri egy Seat Leonnal indul. Ezt az autót a Zele Racing csapata szervizeli nekünk, de a pilóta és a mérnök a miénk lesz.”

A fiúk csütörtök indulnak Grúziába, Ficza Ferencet a korábbi versenymérnöke Kathi Sándor Péter kíséri, így utaznak majd Bahreinbe is, majd a harmadik fordulóban Spa-Franchorchampsban már teljes lesz a Zengő csapat. 

“Nagyon várom már a versenyt, jó lesz újra versenyautóba ülni. Örülök neki, hogy a TCR sorozatban indulhatok, köszönöm Zengő Zolinak a lehetőséget. A két Seatos futamon fel tudom majd venni a ritmust, remélem sok pontot gyűjtök majd, és úgy gondolom, hogy a Kiával esélyem lesz a bajnoki címre is. Az eddigi adatok alapján nagyon versenyképes autóra számítok.” – mondta a telefonba jókedvűen Ficza Feri is.

A Zele Racing nem ismeretlen a magyar autósport rajongók számára, hiszen Kiss Pál Tamás 2013-ban és 2014-ben is a csapatnál versenyzett az Auto GP-ben.