Moto GP Nyitófutam 2017, Katar

Az elnyűhetetlen “Doktor” a 39 éves Rossi. 

Most már nemcsak tesztelnek a fiúk, hanem végre, mind megannyi szakágban, itt is kezdődik a 2017-es szezon. A futam villanyfényes (esős?) lesz. Csapadékra is van esély, bármilyen furcsa is itt a sivatag szélén, ilyenkor ez nem annyira meglepő. Ezért aztán egy korábbi itt folytatott teszten, még fel is vizezték a pályát…

Eddig három gyakorláson van túl mindhárom kategória. Röviden összefoglalva, ezek eredményeiből messzemenő következtetést nem kell levonni. Lehet valaki altat, más dolgokat próbálgat, bár erre már idén is volt bőven lehetősége. 

Egy biztos, jósolni ugyan nem szeretnék, de úgy érzem rendkívül izgalmas és szoros versenyekre számíthatunk a királykategóriában. Többen csapatot váltottak, erről korábban már írtunk itt a race1.hu oldalain. A korelnök 39 éves Rossi csapattársnak megkapta a nagyon tehetséges és gyors Vinalest, míg Lorenzo a Ducati gyári csapatához igazolt. Talán ezek a leglényegesebbek, de menet közben minden kiderül, és mindenre választ kapunk. 

Vinales eddig a leggyorsabb a Yamahával

És akkor röviden, mi történt eddig Katarban a gyakorlásokon. A királykategóriában a háromból két alkalommal Vinales volt a leggyorsabb a Yamahával. Csapattársa Rossi hatodiknál nem tudott egyszer sem jobb lenni. Marquez is spórol a Hondával, egy második helyen kívül inkább az első tíz második felében motorozott, míg társa Pedrosa összességében jobb volt, igaz ő is csak  a második helyig jutott. 

Mert Vinalesen kívül még Redding tudott az egyikben a leggyorsabb lenni, tegnap a második próbán. Ducatival végzett az élen, és márkatársa Dovizioso követte őt. De hagyjuk is ezt, ma este már okosabbak leszünk. Magyar idő szerint 18.35-kor kezdődik az időmérő edzés a nagyoknak. 

Moto 3 16 órakor, míg a Moto 2 16.55-kor kezdi a harcot a rajtrácsokért.