Huff: a Honda és a Volvo nem éri utol a Citroent

Robert Huffal a Honda korábbi gyári versenyzőjével a Toruringcartimes és az FIA hivatalos oldala is hosszabb interjút készített. 2012 világbajnoka a monzai kollektív teszt mindkét napján délelőtt és délután is a leggyorsabb volt, úgy tűnik a Münich Motorsport nagyon hamar ráérzett a C-Elysée beállításaira. Persze Huff tehetsége is kellett a jó eredményhez, a brit versenyző a Volvó kivételével a mezőny minden autójával versenyzett már, a Chevrolet-val lett világbajnok, de gyors volt a Ladával és a Hondával is, 2013-ban pedig a Münnich Motorsport öregecske Seatjával két futamgyőzelmet is szerzett, az egyiket épp a Hungaroringen.

Az első spanyolországi tesztkörök után megértettem, miért nyerték meg a Citroenek mindhárom évben ilyen könnyen a világbajnokságot.” – mondta Huff. “Mindegyik túraautónak amit eddig vezettem, volt volt néhány trükkje, vagy jellemző hibája, de a Citroennek nincs. Egyszerűen csak minden téren jól működik, nincs gyenge pontja. Mindenki arról beszélt, hogy mennyire nehéz vezetni ezt a kocsit, de amikor először beleültem, akkor rögtön kialakult köztünk egy kapcsolat. Nem mondom azt, hogy mindig a leggyorsabbak leszünk, de nagyon elégedett vagyok az autóval.”

 

A monzai teszten a Hondások messze voltak Hufftól, de Michelisz Norbi azt is elárulta, hogy egyik autójukon sem volt fent az összes fejlesztés. A Volvo sem jutott Huff közelébe, Girolami 1.6 másodperccel lassabb volt nála. Robert Huff meg van győződve róla, hogy a két márka nem fogja őket utolérni.

“Jól ismerem a Hondát, tavaly láttam, hogy mit terveznek erre az évre, de azt hiszem, nem tudták elérni a céljaikat. A Volvo tavaly még túl messze volt, és ezt a különbséget nem tudták ledolgozni. Gyorsak lesznek, közel lesznek hozzánk, de a Citroent nem tudják majd megelőzni.”

A többi Citroenesnek is odaszúrt egyet Huff: “Egy kicsivel a Sebastien Loeb Racing versenyzői előtt vagyunk, igaz nekik van már egy kevés tapasztalatuk a kocsival. Nem mondom, hogy Monzában nem akartunk gyorsak lenni, mert azok voltunk, de a tesztprogramra koncentrálunk, és nem a leggyorsabb körökre, van még tartalékunk.

Huff megdicsérte a szerelőit is, mert gyorsan megtanulták a Citroent, és ebben sokat segítettek nekik a gyári technikusok is. Azt is elmondta, hogy 2013 óta nagyon jó a viszony a Münnich Motorsport csapatával, a tulajdonossal, René Münnichhel pedig jó barátok lettek. Nincs rajta nyomás, a szezonban szabadon hozhat döntéseket. Végül azt is hozzátette, hogy nagyon boldog amiatt, hogy Monza visszatért a versenynaptárba, a volt királyi vadasparkban csodálatos érzés versenyezni.