Gerhard Berger lett a DTM első embere

Új főnöke lett a DTM-nek. A sorozatot több mint 30 éve irányító Hans Werner Aufrecht átadta helyét a korábbi Forma-1-es futamgyőztes Gerhard Bergernek. 

“Túraautózással kezdtem az autóversenyzői karrieremet, és mindig is figyelemmel kísértem a DTM-et.” – mondta Berger. “A DTM az autósport egyik csúcsa, független és erős szabályrendszerrel, komoly gyártókkal és erős szponzorokkal, fontos nemzetközi kapcsolatokkal, és rengeteg szurkolóval. Ez egy remek alap, és nagyszerű lehetőség a jövőre nézve. A következő hetekben a kollégáim segítségével megpróbálok alaposan elmélyülni a részletekben, aztán ezeken az alapokon kialakítunk egy stratégiát a jövőre nézve. Eközben áttekintjük a jövőbeli fejlesztéseket a nemzetközi partnereinkkel, köztük az új gyártókkal is, hogy olyan látványos versenyautókat  építsünk, amit értékelnek a versenyzők, megfelelő sportértékkel rendelkeznek, és ami nagyon fontos, szórakoztatóak is a nézők számára.” – utalt Berger a Class One bevezetésére vonatkozó elvárásokra.

A DTM mindennapi ügyvitelét az ITR alelnöke Florian Zitzlsperger felügyeli majd. A korábbi vezető és DTM alapító Hans Werner Aufrecht sem hagyja ott a sorozatot, hiszen csapata a nevét viselő HWA továbbra is indul a bajnokságban. Viszont Aufrechttel együtt két további meghatározó tag is távozik az irányító testületből, Hans-Jürgen Abt és Walter Mertens. Ők is csak az irányító testületből vonulnak ki, az ABT csapat továbbra is ott lesz a DTM-ben, Mertens pedig az F3 marketingjét irányítja a jövőben.

Audi RS 5 DTM (2017)

A DTM egyik erőssége az, hogy a gyártói, szurkolói és támogatói igényeknek folyamatosan próbálnak megfelelni, és ennek érdekében állandóan finomítanak a szabályokon. Ahogy már írtunk róla, az idei autók erősebbek lesznek, csökken a leszorítóerő, és puhábbak lettek a száraz pályára való abroncsok. Hamarosan a sportszabályok változásait is nyilvánosságra hozzák.

foto: DTM, Audi, Mercedes, GEPA pictures/ Mathias Kniepeiss