Michelisz Norbi versenymérnöke újra Bári Gergő!

Ahogy korábban ígérte a Castrol Honda World Touring Car Team, ma reggel be is mutatta 2017-es felállását. Sok újat nem tudtunk meg, de egy fontos dolog csak ma reggel derült ki: Michelisz Norbert versenymérnöke újra Bári Gergő lesz! Sőt, az adatmérnök pedig Juhász Szabolcs, így újra összeállt a magyar csapat – igaz az volt a Alessandro Mariani feltétele, hogy csak angolul beszélhetnek egymással, nehogy kihagyják a többieket a kommunikációból.

Norbi már a múlt héten elmondta, hogy megszületett a döntés, de akkor nem árulhatta el kivel dolgozik idén. Igaz a mosolyából rájöhettünk volna… Tehát a zengős évek után újra együtt versenyző és mérnök, megint egy kis kirakós a helyére került a nagy képben, ami reményeink szerint világbajnoki címet hoz majd 2017 végére.

“Nagyon erős szezon lesz, ezt érzem. Az elmúlt év volt az első a WTCC-s karrieremben amikor új csapathoz kerültem, és meg kellett szoknom ezt a helyzetet. Az év közepére minden a helyére került, és nagyon versenyképesek lettünk. Egy ilyen téli tesztprogram után ezekkel a srácokkal akiket már jól ismerek, és nagyon bízom bennük, teljesen más lesz ez a szezonkezdet. Meggyőződésem, hogy a JAS-nál történt szervezeti változások is előnyösek lesznek számunkra, és még erősebbek leszünk 2017-ben.” – mondta Norbi a csapat bemutatója után.

A csapat másik két tagja Tiago Monteiro és Ryo Michigami, a portugál Andrea Cisottival, a japán Nicola de Vallal dolgozik majd.

Ma mutatták be az autók végleges festését is, ebben a szezonban Norbi és Monteiro megy a Castrol csapattal, míg Michigami kapja a szürke autót a JAS színeiben.

A WTCC mezőnye most Monzában tesztel, ma média napot tartanak, de a körözés is elkezdődik, a komolyabb munka a következő két napra marad majd. Szezonnyitó április 8.-9. Marokkó.

foto: Honda Pro Racing / David Noels