Rea mesterhármasa – Superbike Vb, Thaiföld 1. futam

A Kawasaki világbajnoki címvédője idén sorozatban háromból hármat nyert. Ha úgy nézzük, hogy az idén eddig lebonyolított  háromból hármat, még jobban hangzik. Hisz Ausztráliában is ő nyert mindkétszer.  

Jonathan Rea az első kockából rajtolt márkatársa Tom Sykes mellől, és ebben a sorrendben is hagyták el a rajtvonalat. Később a kör vége felé Marco Melandri a Ducatival beszúrt Sykes mellé és üldözőbe vette Reát. Chaz Davies tett arról, hogy Kawasaki, Ducati, Kawasaki, Ducati sorminta legyen az első körökben.

A rajt pillanata 

Aztán a negyedik körtől a Rea, Melandri páros kezdett elszakadni a Sykes, Davies duótól. Ketten elől nagyon gyors tempót diktáltak. Mind időben, mind végsebességben, utóbbi 300 fölé emelkedett. A táv harmadánál Davies szép manőverrel előzte Sykest, fitogtatva a Ducati erejét. No, meg jelezte, nem volt véletlen, hogy majdnem verte mindkét ausztrál futamon Reát. 

Tíz kör után kezdett kirajzolódni, hogy a brit Kawasakist ma nem fogja meg senki, már másodpercekkel vezetett Melandri előtt, akit kezdett beérni a csapattársa, nyakán Sykesszel. És a tizenharmadik körben meg is történt a Ducati csapatnál a helycsere. Melandri gumijai fogytak el, vagy a lendülete, ki tudja, de csapattársa pillanatok alatt elhagyta. Így már csak hátrafelé kellett figyelnie. 

Miközben Rea demoralizáló különbséggel már az utolsó körében volt, Davies már azon gondolkodott mit kezdjen holnap ezzel a több, mint 6 másodperccel. Mert ez sokkal több, mint azok a 20-30 ezredek, amiket Ausztráliában kapott. Hogy Melandrinak min járt az esze, azt nem tudom, de hogy nem a versenyre figyelt, az biztos. A cél előtt pár méterrel Sykes elment mellette és leszorította a dobogóról az olaszt. Így kialakítva a japán hamburgert, két Kawasaki között egy Ducati. Ebből az olaszok biztos nem kérnek sokat… 

Rea a célban

Superbike Vb 1. futam eredménye Thaiföld, Buriram: 

  1. Jonathan Rea                   Kawasaki                      
  2. Chaz Davies                      Ducati        + 6,279 mp
  3. Tom Sykes                        Kawasaki   + 8,165 mp
  4. Marco Melandri              Ducati        + 8,239 mp
  5. Michale Van Der Mark  Yamaha     + 11,384 mp
  6. Alex Lowes                       Yamaha     + 14,862 mp

Superbike Vb 2. futam kezdés vasárnap 10 óra  Tv: Spíler