Superbike VB előzetes -Thaiföld, Buriram

Harmadszor érkezik a Superbike VB mezőnye a thaiföldi verseny helyszínére. A pálya viszonylag új, 2015-ben rendezték az első versenyt a motorosok számára. Ugyanaz az aszfaltcsík, ahol két éve Michelisz Norbiék is rótták a köröket, de valószínű nem ugyanaz a rendezői gárda, akik miatt a tavalyi futamot törölték a WTCC-ben…

A csapatok már Buriramban tartózkodnak, és a kép is bizonyítja, amíg a pályára nem mehetnek, addig a város utcáin, helyi gépeket igénybe véve tréningeznek… Alább egy kis bemutató videó az országról és a pálya környékéről. 

 

 

A Chang International Circuit névre keresztelt pályán 5 balos, és 7 jobbos kanyar található, amely 4554 méter hosszú. Ilyen motorral menni  rajta..

2015-ben Jonathan Rea duplázott, mindkét versenyt megnyerte. Tavaly már testvériesen osztozkodott csapattársával Tom Sykesszel. 

Idén nem biztos, hogy egyértelmű Kawasaki fölény lesz, mert az ausztrál futamon is láthattuk, mind Melandri és Davies jó formában kezdett a Ducatival. De márkatársuk Forés is az élbolyba várható, mint ahogy Lowes is a Yamahával. 

Az ötödik kontinensen lebonyolított első két futamon megállapíthattuk, nagyon szoros az idei mezőny, látványos, izgalmas futamokkal szolgáltak a versenyzők. Erről beszámolónkban is írtunk, mint ahogy tesszük majd a pénteki nappal kezdődő hétvégén is.