Yvan Müller a Volvónál

Az idei év WTCC-s meglepetéseit eddig a Volvó szolgáltatta. Először jött a hír, hogy a versenyzéstől visszavonult francia tesztelt a Polestar Cyan Racinggel, majd Müller megerősítette, hogy nem fog versenyezni. Aztán a svédek előhúztak a kalapból egy vadonatúj 18 millió eurós csillivilli központot, leigazolták Thed Björk mellé Nicky Catsburgot és Nestor Girolamit, most pedig Yvan Müllerrel is aláírták a munkaszerződést.

A négyszeres világbajnok január első napja óta segít a kékeknek, eddig minden teszten részt vett, most hivatalosan is a csapat fejlesztő pilótája lett, de szerepköre ennél tágabb. “Nincs még egy ennyire tapasztalt túraautó versenyző a világon, ő nagy segítség lesz a csapatunknak.”  – mondta Christian Dahl a Cyan Racing első embere. “Már most látjuk a fejlődést, pedig még csak az elején tart az együttműködésünk. A jelenlegi terveinkben nem szerepel, hogy versenyezzen nekünk, inkább a tesztelésre és a fejlesztésre koncentrál.”

Yavn Müller azzal kommentálta a hírt, hogy a Volvo tavalyi teljesítménye győzte meg őt, és a télen “érdekes” előrelépést tettek. 

foto: Polestar Cyan Racing